Dan odluke

Gorici je dovoljan i bod protiv Bijelih za Europu: “Teško je igrati na nulu, Rijeka je s Tomićem podigla razinu igre”

Portal Novilist.hr

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Rijeka je jako dobra, dolaskom Gorana Tomića podigli su razinu igre, imaju još nekih malih rupa, ali prošao je njegov period upoznavanja s momčadi i to sad izgleda puno bolje - nahvalio je Oreščanin svojeg kolegu



RIJEKA Subotnja utakmica na Rujevici (17 sati) između Rijeke i Gorice ključna je za odluku koja će ekipa izboriti mjesto u Europi, odnosno Konferencijskoj ligi.


Riječanima je vrlo važna pobjeda jer u protivnom mogu izgubiti i četvrto mjesto, koje će također voditi u Europu. Gorica je trenutno treća s 59 bodova, Rijeka ima jedan bod manje na 4. mjestu, a Hajduk jedan manje od Rijeke na petom mjestu. Goričanima, s druge strane, dovoljan je i bod kako bi zadržali treće mjesto.


– S obzirom na sve stvari koje su se događale, vidjeli smo da je naša liga uzbudljiva i dobra za gledati. Očekivali smo da ćemo osigurati Europu u ranijim utakmicama, ali dogodio nam se najgori scenarij. Na kraju, realno, s obzirom na to kako smo igrali i na naše zadnje rezultate. Bez obzira na loš niz, atmosfera u momčadi je dobra, igrači su svjesni svega i pokušavamo popraviti stvari koje nam u zadnje dvije utakmice nisu bile dobre – najavio je trener Gorice Siniša Oreščanin, pohvalivši kolegu na klupi Rijeke.




– Rijeka je jako dobra, dolaskom Gorana Tomića podigli su razinu igre, imaju još nekih malih rupa, ali prošao je njegov period upoznavanja s momčadi i to sad izgleda puno bolje. Nismo puno mijenjali u pripremi utakmice, nismo željeli dizati tenziju. Imamo i dosta mladih igrača u momčadi i ne bih želio njima stvoriti psihološki pritisak. Mi imamo svoju računicu, svoj način na koji želimo odigrati utakmicu.


Dovoljan nam je bod? Teško je igrati utakmicu na nulu. Ta zadnja utakmica koju smo igrali s njima (poraz Gorice 4:3) bila je dobra za gledanje te nam je i sad poslužila u pripremi. Primili smo dosta golova tada, kao i u zadnje dvije utakmice pa smo se u pripremi za okršaj na Rujevici oslonili na defenzivnu tranziciju – zaključio je Oreščanin.