Prva HNL

Gorica teže od očekivanog svladala Šibenik i s maksimalnim učinkom preuzela vrh poretka Prve HNL

Hina

Kristijan Lovrić (Gorica)/Foto PIXSELL

Kristijan Lovrić (Gorica)/Foto PIXSELL

Šibenčani su u završnici ublažili poraz s dva pogotka, a u prvom poluvremenu su propustili najstrožu kaznu



VELIKA GORICA U prvoj utakmici trećeg kola Prve HNL koja se igrala u petak na stadionu Radnika domaća Gorica je sa 3-2 bila bolja od Šibenika.


Prvi gol na utakmici zabio je Mudrinski u trećoj minuti susreta. Čabraja je iz kornera nabacio, a Mudrinski je s pet metara glavom pogodio gornji desni kut.


Domaća momčad je bila bolja cijelo prvo poluvrijeme iako nakon prvog gola više nitko nije imao neku značajniju priliku. No Šibenik u samoj završnici dobiva priliku za izjednačenje, Sudac Ivan Vučković sudi kazneni udarac za Šibenik nakon što je Čabraja u kaznenom prostoru igrao rukom. Izvođač je bio Marko Bulat ali ga je vratar Gorice Kahlina ‘pročlitao’ i obranio njegov udarac, a onda je Princ s pet metara pokušao odbijenu loptu zabiti u gol Gorice, no Kahlina opet brani.




U drugom poluvremenu nastavlja se dominacija Gorice, u 51. minuti Mitrović ima priliku nakon dodavanja Steenvordeena no vratar Šibenika Labrović brani. Šibenik je imao priliku u 60. minuti, Price puca prema Kahlini koji je uspio obraniti.


No u 65. minuti Lovrić povećava prednost Gorice na 2-0. Dohvatio je loptu na 30 metara, nastavlja prema suparničkom golu, puca sa 17 metara i pogađa uz lijevu stativu.


Nakon toga je Šibenik imao priliku, Anočić je pucao s 18 metara, ali je Kahlina obranio.


Gorica u 74. minuti dolazi do vodstva 3-0 nakon pogotkom Hrvoja Babeca. Poslije 13. udarca iz kuta za Goricu, Moro je pokušao gurnuti loptu, no dohvatio ju je Babec i poslao u gol Šibenika pored Pandže.


Šibenik smanjuje na 3-1 u 86. minuti nakon dobrog proigravanja Kvesića Nikola Rak je uspio savladati Kahlinu.  Na 3-2 Šibenik dolazi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Nakon greške Babeca  Nikola Rak je dobro proigrao na desnu stranu a Anočić pogađa za 3-2.


Gorica je sada prva na ljestvici sa devet bodova, a Šibenik je na devetom mjestu bez bodova. Sutra utakmice trećeg kola igraju Rijeka i Istra 1961 te Hajduk i Slaven Belupo, a u nedjelju igraju Varaždin- Lokomotiva i Dinamom – Osijek.


Utakmicu je sudio sudac Ivan Vučković iz Zagreba na stadionu Radnik na kojem nije bilo gledatelja.


Strijelci: Mudrinski (3) 1-0, Lovrić (67) 2-0, Babec  (74) 3-0 Nikola Rak (86) 3-1, Anočić (94) 3-2



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore