Nekorektni potezi

Gorica razmišlja o pravnim koracima protiv Hajduka zbog “neetičnih radnji” u pokušajima transfera Anthonyja Kalina

Hina

Anthony Kalik/Foto PIXSELL

Anthony Kalik/Foto PIXSELL

Učinit ćemo sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub - poručili su članovi IO-a Gorice



VELIKA GORICA  „U pozadini slučaja Kalik odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi“, naveo je Izvršni odbor HNK Gorica o slučaju svog nogometaša Anthonyja Kalika.


Mnogo prašine podigla je posljednjih dana situacija oko ovog igrača i njegovog potencijalnog odlaska iz Velike Gorice u Hajduk. Izvršni odbor Gorice razmatrao je na svojoj sjednici, koja se održala tijekom ponedjeljka, ovaj slučaj te je zaključio sljedeće.


Anthony Kalik je igrač HNK Gorica dok god je na snazi s njim sklopljeni ugovor. HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje. Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi. HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju. Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje. No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub. IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba. Zbog toga IO HNK Gorica daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnko da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka“, stoji između ostaloga u službenom priopćenju.




Anthony Kalik je rođen u Australiji te je u Hajduk došao 2016. godine. Prije dvije godine je, pak, preselio iz Splita u Veliku Goricu.