Iskusni kapetan Šibenika

Gordon Schildenfeld: “Očekujem da odigramo kao protiv Dinama, a Rijeka zaslužuje i viši plasman na ljestvici”

Davor Petrović

PONOVITI DINAMO – Gordon Schildenfeld i Iyayi Atiemwen/Foto PIXSELL

PONOVITI DINAMO – Gordon Schildenfeld i Iyayi Atiemwen/Foto PIXSELL

Uvjeren sam da Rijeka ovdje dolazi po pobjedu, a mi ćemo dati sve od sebe za bodove koji su nam bitni za ostanak – kaže Schildenfeld



ZAGREB Nakon osvojenog boda u srazu s Dinamom, na Šubićevcu željno očekuju subotnji dvoboj s Rijekom.


– Iskreno, nemam nikakva očekivanja vezana za rezultat te utakmice. Što se tiče naše momčadi, očekujem da odigramo još jednu pravu utakmicu, kao što je bilo s Dinamom. Dakle, da budemo čvrsti, kompaktni i agresivni – kaže Gordon Schildenfeld, kapetan Šibenika.


Prošlog je vikenda cijela vaša momčad pružila odličnu igru protiv Dinama. Je li to velik impuls za novu utakmicu s jakim suparnikom?


– Mislim da ovo neće biti slično. Dinamo je u mislima već imao Villarreal, a Rijeka na pameti nema nešto takvo što bi joj odvuklo koncentraciju. Štoviše, oni se bore za mjesto koje vodi u Europu. Uvjeren sam da Rijeka ovdje dolazi po pobjedu, a mi ćemo dati sve od sebe za bodove koji su nam bitni za ostanak. Neka na kraju bolji pobjedi.


Modri impuls


Koliko je za vašu momčad značio remi s Dinamom?




– Nakon nekoliko utakmica konačno smo opet igrali kao prava momčad. Tako smo izgledali na početku ovog dijela prvenstva, kada smo s gostovanja kod Dinama i Rijeke kući donijeli četiri boda. Zatim smo to izgubili, a sada smo opet igrali na jednak način, i to je ono što mi je drago i što me veseli. Već smo napravili analizu te utakmice s Dinamom i shvatili smo gdje smo bili dobri, a gdje loši. Protiv Rijeke ćemo pokušati ponoviti te dobre stvari.


Prije dva i pol mjeseca Šibenik je iznenadio Dinamo i Rijeku. Možete li to ponoviti?


– Tada nam je pobjeda u Maksimiru donijela snažan impuls i podigla nas je. Nadam se da će nam i sada dobra utakmica s Dinamom označiti prekretnicu. Pobjede može donijeti samo momčad, a individualci ne mogu ništa. Na nama je da nastavimo dalje raditi i krvavo radimo za svaki bod jer mi smo u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Ako netko nije toga svjestan, vrijeme mu je da progleda. Šest bodova je u nogometu dva tjedna, i toliko nas dijeli od ispadanja. Naravno, takav je epilog nešto što nitko u Šibeniku ne želi. Samo se dobrim rezultatima možemo izvući iz opasne zone, počevši od ove utakmice s Rijekom. U tome i jest čar nogometa, svaka subota nosi novu priliku.


Rijeka konstanta


Kako vidite suparnika kojeg vam donosi ova subota?


– Rijeka je rastrčana, agresivna i kombinatorna, s dosta odličnih individualaca. U posljednje su ih vrijeme malo mučili rezultati, ali u Velikoj Gorici su pokazali da se dižu i idu prema pozicijama koje im pripadaju. Po meni, Rijeka definitivno zaslužuje viši plasman na ljestvici. Ako sve ostane kako je bilo dosad, siguran sam da je čeka lijepa budućnost. Još dok sam igrao u Dinamu, Rijeka je osvajala trofeje, a tu konstantu drži već petnaestak godina. Klubovi poput Rijeke, Dinama, Osijeka i Hajduka podižu letvice i tjeraju nas ostale da budemo još bolji i kvalitetniji.