Trener Lokomotive

Goran Tomić oduševljen nastavkom protiv Hajduka: “To je bila nogometna fantazija, skidam kapu svojim igračima”

Hina

Goran Tomić i suradnici/Foto PIXSELL

Goran Tomić i suradnici/Foto PIXSELL

Rekao bih da smo fizički u odličnom stanju, u visokom smo ritmu igrali druga poluvremena i protiv Rijeke i Dinama - rekao je Tomić



ZAGREB Trener Lokomotive Goran Tomić, čija je ekipa zaostatak od 0-2 protiv Hajduka pretovorila u pobjedu 3-2 i zasjela na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, nazvao je igrom svoje momčadi u drugom poluvremenu “nogometnom fantazijom”, dok je strateg Splićana Igor Tudor mišljenja da je njegova momčad u prvom poluvremenu morala voditi 4-0 i riješiti pitanje pobjednika.


“Ušli smo impresionirani u utakmicu. Imali smo previše krivih dodavanja, primili rano gol, što je dalo zamaha Hajduku, a mi smo izgubili sigurnost. Oni su vodili 2-0 i čekali nas”, opisao je Tomić prvih 45 minuta u kojima je Hajduk poevo golovima Mije Caktaša u 3. minuti iz igre te u 36. minuti iz kaznenog udarca.


Kapetan Lokomotive Denis Kolinger je u sučevom dodatku na kraju prvog dijela smanjio zaostatak svoje momčadi i pokrenuo veliki preokret.




“Za drugo poluvrijeme nemam riječi. To je nogometna fantazija, mogu samo skinuti kapu svojim igračima. Nakon 0-2 okrenuti na 3-2, to govori o karakteru ove ekipe. Demantirali smo sve koji su nam uslijed teškog rasporeda prognozirali nula bodova. Spremni smo na sve, ovo je fantastična ekipa. Rekao bih da smo fizički u odličnom stanju, u visokom smo ritmu igrali druga poluvremena i protiv Rijeke i Dinama – zaključio je Tomić koji je priznao kako je njegovoj momčadi pomogao izlazak Brazilca Jaira iz igre, jer je ovaj napadač “bio latentna opasnost”.