Snimljeno navijanje

Gledatelji u Njemačkoj moći će birati zvučnu kulisu tijekom TV prijenosa nastavka Bundeslige

Hina

Do naslonjača će dopirati glasovi igrača i upute trenera s praznih stadiona/Foto REUTERS

Do naslonjača će dopirati glasovi igrača i upute trenera s praznih stadiona/Foto REUTERS

Ukoliko se odluče za izvorni zvuk sa praznih stadiona gledatelji će moći čuti samo međusobno dovikivanje između igrača i trenera, dok druga audio opcija nudi navijačku atmosferu, odnosno skandiranje i pjevanje navijača i njihove reakcije na zbivanja na terenuBERLIN Nakon dvomjesečne pauze u subotu se nastavlja njemačko nogometno prvenstvo, ali bez navijača na stadionima, a to znači i bez prave nogometne atmosfere.


Zbog pandemije koronavirusa nogometni fanatici zasad su osuđeni na to da utakmice prate preko tv ekrana, a televizijaska mreža Sky ponudila je svojima pretplatnicima da utakmice Bundeslige prate sa izvornim zvukom ili sa zvukom koji nudi navijački ugođaj.


 Koliko će ovaj eksperiment biti uspješan najbolje će pokazati ruhrski derbi između Borussije Dortmund i Schalkea, koji je na rasporedu u 15.30 sati
Ukoliko se odluče za izvorni zvuk sa praznih stadiona gledatelji će moći čuti samo međusobno dovikivanje između igrača i trenera, dok druga audio opcija nudi navijačku atmosferu, odnosno skandiranje i pjevanje navijača i njihove reakcije na zbivanja na terenu. Riječ je o unaprijed snimljenom materijalu koji će režija emitirati tako da pruži što stvarniji ugođaj.


Koliko će ovaj eksperiment biti uspješan najbolje će pokazati ruhrski derbi između Borussije Dortmund i Schalkea, koji je na rasporedu u 15.30 sati.