Dobre vijesti

Glasnogovornik HNS-a je ozdravio od koronavirusa, u Portu i Parizu debitiralo je pojačanje u PR službi

Hina

Tomislav Pacak/Foto PIXSELL

Tomislav Pacak/Foto PIXSELL

Osjećam se odlično, kao i prije testiranja. Nisam imao niti imam bilo kakve simptome, pa da nismo imali obvezno testiranje nikada ne bih pomislio da sam zaražen - kazao je Pacak



ZAGREB Pojava koronavirusa uvelike je utjecala na rad novinara. Dio aktivnosti u reprezentaciji je prilagođen novim pravilim Uefe. Nije bilo izjava na dan okupljanja, nema mix zona…Sve je čudno i prilagođeno novoj situaciji.


– Dosta toga smo morali prilagoditi Uefinom protokolu za povratak nogometu, koji između ostaloga propisuje da nakon utakmice nema uobičajenih mix zona. Mi smo medijske aktivnosti organizirali prema tom generalnom konceptu da se svi kontakti s reprezentativcima svedu na minimum, pa smo tako dnevno dostavljali materijale koje sami produciramo za sve vrste medija, od televizija preko drugih elektronskih medija do tiskanih. Naravno, još uvijek su mogući telefonski intervjui, a bile su i organizirane i klasične konferencije za medije prije i poslije utakmice, uz poštivanje određenih mjera,” kazao je glasnogovornik Tomislav Pacak koji je utakmice u Portu i Parizu propustio zbog koronavirusa.


“Osjećam se odlično, kao i prije testiranja. Nisam imao niti imam bilo kakve simptome, pa da nismo imali obvezno testiranje nikada ne bih pomislio da sam zaražen,” kazao je. Umjesto njega uz reprezentaciju je bio Marko Cvijanović, od rujna novi djelatnik HNS-a, a inače dugogodišnji uspješni i cijenjeni novinar Novog lista koji je uvijek pratio reprezentaciju.




Istaknuo je kako je HNS zahvalan medijima na razumijevanju ove situacije.


“Svi su u ovom trenutku svjesni da je najvažnije zaštititi zdravlje igrača, kako bismo imali natjecanja, jer i nama i medijima je najvažnije da reprezentacija – igra. Kada ima utakmica, uvijek onda postoji i sadržaj za medije, najteže je bilo kada nema natjecanja,” naglasio je Pacak.