Serie A

Genoa šokirala Milan na San Siru, Sampdorija preokrenula protiv Verone

Hina

Igrači Genoe slave na San Siru/Foto REUTERS

Igrači Genoe slave na San Siru/Foto REUTERS

RIM U nedjeljnim susretima 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva đenovski su klubovi ostvarili važne pobjede u borbi za ostanak, Genoa je šokirala Milan na San Siru slavivši sa 2-1 (2-0), dok je Sampdoria kao domaćin nakon preokreta svladala Veronu također sa 2-1 (0-1).Genoa je u Milanu izgradila prednost od 2-0 u prvom poluvremenu golovima Pandeva (7) i Cassate (41), da bi poraz Milana ublažio Ibrahimović (77).Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igrao je za Milan do 57. minute.

Genoa je s ova tri boda izašla iz zone ispadanja, sada je 17. sa 25 bodova, koliko ima i 18. Lecce, dok je Milan ostao sedmi sa 36 bodova, tri manje od šestog Napolija.


Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, povela je u Đenovi preko Zaccagnija (32) te je dugo vremena izgledalo kako će odigrati i 10. utakmicu zaredom bez poraza, no veteran u domaćim redovima Quagliarella (77, 86-11m) je s dva gola u završnici donio preokret. Bio je ovo prvi poraz Verone nakon točno tri mjeseca, odnosno 7. prosinca i 2-3 poraza od Atalante.


Sampdoria je 16. sa 26 bodova, dok je Verona osma sa 35.




U prvoj utakmici dana SPAL je kao gost svladao Parmu sa 1-0 (0-0) golom Petagne (71-11m) s bijele točke. Ta je utakmica započela s više od sat vremena zakašnjenja jer je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora pokušao u posljednji trenutak odgoditi njezino odigravanje. Igrači i suci već su bili na travnjaku u vrijeme kada je utakmica trebala započeti u 12.30 sati kada su hitno pozvani natrag u svlačionice. Nakon dodatnih pregovora ipak je odlučeno da utakmica počne u 13.45.


SPAL je s tri boda iz Parme pobjegao sa začelja, sada je 19 sa 18 bodova, dva više od posljednje Brescije. Parma je deveta sa 35 bodova.


U nedjelju bi još trebali od 18 sati igrati Udinese – Fiorentina, dok je od 20.45 na rasporedu veliki derbi Juventus – Inter.


Sve utakmice ovoga vikenda u Italiji igraju se bez gledatelja na tribinama.