Serie B

Genoa pobjedom nad Ascolijem izborila povratak u Serie A, Milan Badelj postigao vodeći pogodak

Hina

Foto Facebook FC Genoa

Foto Facebook FC Genoa

Genoa se tako priključila Frosinoneu, koji je u ponedjeljak matematički potvrdio svoj povratak u najjaču ligu talijanskoga nogometa



GENOVA Genoa će se sljedeće sezone, nakon samo jedne godine porovedene u Serie B, vratiti u elitu Serie A zahvaljujući subotnjoj pobjedi protiv Ascolija (2-1) kojom je osigurala jedno od prva dva mjesta.


Prvi  pogodak za Genou dao je bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj, dok je vratar Adrian Šemper ostao na klupi.


Dva kola prije kraja regularnog dijela “Grifoni“, što je nadimak ligurskog kluba, imaju osam bodova više od trećeg Barija, koji je remizirao kod u Modene (1-1). Genoa se tako priključila Frosinoneu, koji je u ponedjeljak matematički potvrdio svoj povratak u najjaču ligu talijanskoga nogometa.




Treća ulaznica za elitu bit će podijeljena na kraju završne faze, koja će se odnositi na šest momčadi koje će završiti od trećeg do osmog mjesta regularnog dijela sezone.


Genoa, koju od prosinca trenira bivši talijanski reprezentativac Alberto Gilardino (40), vraća se u Serie A, dok će drugi klub iz Genove, Sampdoria, trenutno zadnja u prvoj ligi, vjerojatno ispasti.


Genoa Cricket and Football Club povijesni je klub talijanskog nogometa, utemeljen 1893. Prvo talijansko prvenstvo osvojio je 1898. i ima ukupno devet naslova, od kojih posljednji datira prije gotovo jednog stoljeća (1924) .


Klub je 1990-ih pao u Serie B. Kupio ga je i restrukturirao talijanski poduzetnik Enrico Preziosi 2003., vratio se u prvu ligu 2007. gdje je ostao do ispadanja u svibnju 2022. Preziosi je prodao klub u rujnu 2021. godine američkom fondu 777 Partners.