Talijanski mediji

Gennaro Gattuso odlazi: Milan u dugovima, suočen sa sankcijama, ostaje i bez trenera

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Za 41-godišnjeg bivšeg talijanskog reprezentativca ovo je prvi trenerski posao u Serie A, a na klupi Milana, u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere, zamijenio je u studenom 2017. Vincenzu Montellu.MILANO – Gennaro Gattuso će danas tijekom dana objaviti da više nije trener Milana, pišu talijanski mediji.


Gattuso, koji je na klupi Milana 18 mjeseci, prvenstvo je završio na petom mjestu što znači da je i ove sezone klub ostao bez plasmana u Ligu prvaka.Prošlu sezonu je s Milanom završio na šestom mjestu, a stigao je do polufinala talijanskog kupa u kojem ga je porazio Juventus. Ove godine je Milano u polufinalu kupa poražen od Lazia, a iz Europske lige je ispao još u grupnoj fazi natjecanja.


“Gazzetta dello sport” je sabrao njegov učinak – u ukupno 83 utakmice upisao je 41 pobjedu s prosjekom od 1,75 golom po utakmici.
Za 41-godišnjeg bivšeg talijanskog reprezentativca ovo je prvi trenerski posao u Serie A, a na klupi Milana, u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere, zamijenio je u studenom 2017. Vincenzu Montellu.


Sportski direktor Leonardo je također na odlasku zbog neslaganja s Ivanom Gazidisom, upraviteljem kojeg je odredio američki fond Elliott, dodaju mediji.


Milan je u dugovima i suočen je sa sankcijama UEFA-e zbog nepoštivanja financijskog fair-playa.