Otkaz

Gennaro Gattuso više nije trener Marseillea, izdržao je nepunih pet mjeseci

Hina

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Kao glavni kandidat za novog trenera Marseillea slovi 70-godišnji Jean-Louis Gasset koji je prošloga mjeseca dobio otkaz na mjestu izbornika Obale Bjelokosti



MARSEILLE Talijanski nogometni stručnjak Gennaro Gattuso (46) od utorka i službeno više nije trener francuskog velikana Marseillea.


Gattuso je na klupi Marseillea “izdržao” tek nešto manje od pet mjeseci, nakon što je u rujnu zamijenio Marcelina. Nakon obećavajućeg starta, Marseille je zapao u veliku krizu rezultata, nije pobijedio u posljednjih pet susreta, a nakon 0-1 poraza u Brestu proteklog vikenda pao je na tek deveto mjesto ljestvice.


Kao glavni kandidat za novog trenera Marseillea slovi 70-godišnji Jean-Louis Gasset koji je prošloga mjeseca dobio otkaz na mjestu izbornika Obale Bjelokosti. Gassetova posljednja utakmica na klupi “slonova” bio je 0-4 poraz od Ekvatorijalne Gvineje u susretu 3. kola natjecanja po skupinama na Afričkom prvenstvu kada se činilo da će taj debakl stajati domaćina prolaska u osminu finala. Ipak, na kraju se Obala Bjelokosti “provukla” kao četvrta najbolja trećeplasirana reprezentacija, a pod vodstvom novog izbornika Emersea Faea je i osvojila naslov prvaka.