Kvaliteta presudila

Gdje su sada oni koji su tvrdili da je dovođenje Nikole Kalinića na Poljud – promašaj?

P. N.

Nikola Kalinić/Foto PIXSELL

Nikola Kalinić/Foto PIXSELL

sveukupni pobjednik nakon derbija je trener Valdas Dambrauskas kojeg su splitski novinari na ulasku u salon, gdje se održavala presica, nagradili velikim pljeskom



SPLIT  Valdas Dambrauskas, trener Hajduka, napokon je ostvario pobjedu u domaćim derbijima.  Splićani su pobjedom u zaostaloj utakmici 9. kola HT Prve lige smanjili prednost Modrih na četiri boda i ostali u borbi za prvaka. Bijeli su bili dominatni od prve minute, Modrih nije bilo nigdje. Kopić je posložio momčad kao da ga zanima samo bod. S druge strane domaćini su izašli na teren s ratničkim, pobjedničkim gardom i velikom željom da pobijede, te osvoje tri boda, što im je u konačnici i uspjelo. Sada s puno više optimizma vjere ulaze u samu završnicu prvenstva i u otvorenu borbu za prvo mjesto.


Strijelac jedinog pobjedonosnog gola bio je povratnik Nikola Kalinić. Zabio je u maniri pravog iskusnog strijelca i pokazao zašto je doveden i zašto treba igrati od prve minute na svakoj utakmici. Gdje su sada svi oni skeptici i pametnakovići koji su uporno tvrdili da je njegovo dovođenje veliki promašaj?  Kale je zabio baš kada je trebalo, kada je bilo najpotrebnije za vrlo važnu pobjedu. Koliko je njemu značio ovaj gol potvđuje činjenica da je nakon što je svladao Livaković skinuo dres i krenuo s navijačima slaviti taj gol. Zaslužio je trenutak slavlja. Samo u toj slavljeničkoj erupciji zaboravio je na žuti karton zbog čega neće igrati u Koprivnici. Neće biti niti Livaje koji je također požutio.


Možda je svoju najbolju utakmicu u bijelom dresu odigrao Filip Krovinović. Međutim, sveukupni pobjednik nakon derbija je trener Valdas Dambrauskas kojeg su splitski novinari na ulasku u salon, gdje se održavala presica, nagradili velikim pljeskom.