SP u Kataru

Gareth Southgate ostaje izbornik Engleske do završetka EURO-a 2024., iz Saveza još nije stigao komentar

Hina

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Britanski Sky Sports je izvijestio da 52-godišnji stručnjak planira priopćiti svoju odluku čelništvu Engleskog nogometnog saveza (FA) prije Božića



LONDON Gareth Southgate namjerava ostati na dužnosti izbornika engleske nogometne reprezentacije do završetka Europskog prvenstva 2024., objavili su brojni britanski mediji u subotu.


Britanski Sky Sports je izvijestio da 52-godišnji stručnjak planira priopćiti svoju odluku čelništvu Engleskog nogometnog saveza (FA) prije Božića.


Iz krovne engleske nogometne organizacije na upit agencije Reuters nisu željeli komentirati ove informacije.




Engleska reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Katru eliminirana u četvrtfinalu porazom od Francuske (1-2), a opći je dojam nakon dvoboja bio da su Southgateovi izabranici bili ravnopravni, ako ne i bolji od Francuza koji će u nedjelju protiv Argentine pokušati obraniti naslov svjetskih prvaka osvojen prije četiri godine u Rusiji.


“Kad god završe ovakva natjecanja, potrebno je neko vrijeme za donošenje ispravne odluke. Emocionalno prolazite kroz mnogo različitih osjećaja”, izjavio je Southgate nakon ispadanja u četvrtfinalu SP-a, kad su ga novinari upitali za njegovu budućnost na klupi Engleske.


Pod Southgateovim vodstvom Engleska je 2018. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ispala u polufinalu porazom od Hrvatske u produžetku, da bi prošle godine izgubila od Italije finale Europskog prvenstva na Wembleyju u raspucavanju s bijele točke.


Četiri mjeseca nakon tog bolnog poraza Southgate je potpisao novi ugovor prema kojem bi na izborničkoj dužnosti trebao ostati do kraja 2024.