Odlazak velškog nogometaša

Gareth Bale se definitivno oprostio od Reala; s tim klubom osvojio čak 19 trofeja

Hina

Reuters

Reuters

Nevjerojatno je iskustvo za mene što sam bio dio Realove povijesti i nikada ovo neću zaboraviti. Pritom se zahvaljujem baš svima koji su bili blizu mene kroz ovo veliko putovanje, naveo je Bale



 Od navijača Reala, kao i madridskog kluba, definitivno se oprostio velški nogometaš, 32-godišnji Gareth Bale, koji tako Santiago Bernabeu napušta nakon 2013. godine.


Imao je u međuvremenu Bale epizodu u svom nekadašnjem klubu Tottenhamu, gdje je igrao prije Reala od 2007. do 2013. godine, budući da je bio i na posudbi među Spursima tijekom 2020. i 2021. godine.


Posljednje Baleove sezone u Realu i nisu bile posebno uspješne. Puno vremena je bio izvan pogona zbog brojnih ozljeda, a i vodio je „svoje ratove“ s čelnicima kluba, kao i navijačima.




No, iza njega ipak ostaje čak 19 osvojenih trofeja u Realu, kao i pet osvojenih Liga prvaka. Za jednu je gotovo sam zaslužan kada je u finalnom meču 2018. godine, ogledu protiv Liverpoola, postigao dva pogotka u slavlju 3-1.


„U Real sam stigao kao mladić koji je želio ispuniti svoj san koji je postao stvarnost jer sam igrao u kultnom bijelom dresu, imao grb Reala na prsima, igrao na Santiago Bernabeu i osvajao brojne titule, od kojih su najvažnije one u Ligi prvaka. Nevjerojatno je iskustvo za mene što sam bio dio Realove povijesti i nikada ovo neću zaboraviti. Pritom se zahvaljujem baš svima koji su bili blizu mene kroz ovo veliko putovanje“, naveo je Bale u oproštajnom pismu od Reala.


Tijekom igranja za Real Bale je ukupno skupio 258 nastupa te je postigao 106 pogodaka uz 67 asistencija u svim natjecanjima.