Veliki uspjeh

Futsal momčad Rijeke postala je član elitnog ranga, sada žele proslaviti titulu pred punom Dvoranom mladosti

Ivan Volarić

Foto HMNK Rijeka

Foto HMNK Rijeka

Ne želimo biti prolaznici u SuperSport ligi. Prvo moramo proslaviti ovaj uspjeh pa ćemo onda krenuti dalje - kaže trener Duje Maretić



 RIJEKA   Futsal momčad Rijeka zaključila je ambiciozni pohod na SuperSport futsal ligu. Riječani su pobjedom u derbiju u Vinkovcima otišli na velikih sedam bodova prednosti dva kola prije kraja prvenstva te na taj način i teoretski osigurali naslov prvaka koji iduće sezone jamči igranje u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj i sudare s Dinamom, Torcidom, Stanoinvest Pulom, Osijekom, Squareom, Crnicom…


– Utakmica u Vinkovcima nije krenula najbolje po nas. U fantatičnom ambijentu pune dvorane gubili smo 2:0. Međutim, pokazali smo karakter i ubrzo preokrenuli na 3:2. Poluvrijeme je završilo 3:3, no u nastavku smo jako brzo otišli na dva gola prednosti uz dva gola Fetića. Tu smo prelomili utakmicu. Oni su krenuli igrati s igračem-vratarom, no mi smo se uspješno obranili i na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu, te stvarno suvereno osigurali ulazak u SuperSport ligu – kaže Duje Maretić, uvijek staloženi i mirni stručnjak na klupi Riječana, koji su dvaput ove sezone dobili najvećeg konkurenta za titulu, te u 15 kola ostvarili 13 pobjeda i svega dva remija. U prijevodu: u trijumfu Bijelih nema ni najmanje mrlje!


– Slažem se. Aurelija je do našega susreta imala stopostotni učinak na svojem terenu, a sada smo jedino mi ti koji smo stopostotni doma. Osim toga nemamo niti jedan poraz ove sezone, imamo najbolju obranu i najbolji napad lige. Nemam što drugo nego biti ponosan na momke i čestitati im. Težak rad se isplatio. Sada su pred nama još dva kola. Nadam se da ćemo protiv Broda iduće nedjelje proslaviti titulu pred punom Dvoranom mladosti. To je svima nama u klubu želja i san. Imamo puno mladih igrača kojima bi tako nešto puno značilo. Idemo u pozitivnom tonu završiti sezonu. To bi bio najljepši mogući završetak – dodao je nekadašnji trofejni trener nekoliko hrvatskih klubova koji dobro zna što znači igranje u elitnom rangu.




– Uprava i svi mi ostali u klubu smo ambiciozni. Sjest ćemo, pregovarati, dogovarati i planirati. Ne želimo biti prolaznici u SuperSport ligi. Prvo moramo proslaviti ovaj uspjeh pa ćemo onda krenuti dalje – rekao je Maretić.


Riječani nadolazeće nedjelje od 17 sati igraju protiv Broda 035.