Kreću i nogometašice

Furaju svoj film, imaju 15.000 zaraženih, ali nogomet se nastavlja

Hina

Detalj s utakmice Nemana i Belšina/Foto REUTERS

Detalj s utakmice Nemana i Belšina/Foto REUTERS

MINSK Gotovo 15.000 osoba je zaraženo koronavirusom, a 93 su preminule u Bjelorusiji, ali nogometno prvenstvo se nastavlja.




Bjelorusija je jedina zemlja u Europi u kojoj se igra profesionalni nogomet tijekom pandemije. Muška liga počela je prošlog mjeseca, a ženska liga je trebala započeti 16. travnja, ali kasnila je za dva tjedna zbog sumnji da je dio igračica imao kontakt s ljudima koji imaju virus.


Glasnogovornik bjeloruske nogometne federacije Aleksander Aleinik je za AP kazao da “testovi nisu potvrdili virus niti za jednog igrača i igračicu”.


“Preispitujemo, analiziramo i ocjenjujemo situaciju ne svakodnevno, već svakog sata. Budimo iskreni, danas nitko na ovom svijetu nema odgovor na pitanje što učiniti u ovoj situaciji. Treba li zatvoriti stadione ili se trebaju nastaviti natjecanja? Je li jedina ispravna odluka da se prekinu sva domaća natjecanja? Ili su te odluke bile preuranjene i diktirane nedostatkom informacija ili panikom,” kazao je prije nekoliko dana bjeloruski ministar sporta Sergej Kovalčuk.




Na ljestvici bjeloruskog prvenstva nakon šest kola vodi Slutsk sa 13 bodova ispred  Islocha (12) i Energetyk-BGU (12).