Mali nogomet

Frankopani osvojili 22. Zimsku ligu, Senjanima tri titule

P. N.

Pobjednički sastav Fran Krsto Frankopana/Foto D. PRPIĆ

Pobjednički sastav Fran Krsto Frankopana/Foto D. PRPIĆ

Konoba Fran Krsto Frankopan u finalu je svladala ekipu Via stari grad Meduza. Među veteranima najbolja ekipa Cimpa rampa, do 15 godina Cvjećarnica Maja, a do 13 godina Nehaj



SENJ Konoba Fran Krsto Frankopan iz Kraljevice osvojila je 22. izdanje Zimske malonogometne lige Senj 2019. na kojoj su u četiri konkurencije nastupile 32 ekipe. U seniorskom finalu kraljevička momčad pobijedila je Senjane, ekipu Via stari grad Meduza, s 3:1. Treće mjesto pripalo je ekipi Geo Marin. Najbolji vratar je Nikolas Bilen, najbolji strijelac Ivan Vukelić, a najbolji igrač Ivan Jasprica.


Kod veterana pobijedila je senjska ekipa Cimpa rampa. U finalu su dobili ekipu Veterani 79 s 2:1. Treće mjesto pripalo je ekipi Brzi i žestoki. Najbolji vratar je Damir Grahovac, najbolji strijelac Vedran Pečanić, a najbolji igrač Nehajev Svast.


U finalu konkurencije do 15 godina Cvjećarnica Maja, sastavljena od pionira Nehaja, dobila je ekipu Aco Boys iz Otočca s 3:1 nakon izvođenja kaznenih udaraca (u igri je bilo 1:1). Treće mjesto pripalo je ekipi Alumnus Sesvete. Najbolji vratar je Vjeko Raguž, najbolji strijelac Filip Miškić, a najbolji igrač Niko Tomaić.




Finale u kategoriji do 13 godina pripalo je Nehaju koji je pobijedio Alumnus iz Sesveta 1:0. Treće mjesto pripalo je ekipi Pomorac crveni. Najbolji vratar je Marko Biondić, najbolji strijelac Ante Bilen, a najbolji igrač Marino Morreira Tomljanović.


Senjani su s posebnim simpatijama odgledali ekshibicijski susret ženskih ekipa, K Plus je na penale odnio pobjedu protiv ekipe A Puls. Finale u ispunjenoj senjskoj sportskoj dvorani odista je bio festival nogometa. Organizatori turnira su Grad Senj, Turistička zajednica Grada Senja i Nogometni savez Ličko-senjske županije, dok je glavni sponzor Jamnica.