Premiership

Frank Lampard prvi kandidat za novog trenera Evertona, koji je jako blizu zone ispadanja

Hina

Frank Lampard/Foto REUTERS

Frank Lampard/Foto REUTERS

Jedan od najboljih engleskih nogometaša s kraja prošlog stoljeća do sada je kao trener radio u Derby Countyju i Chelseaju kojeg je napustio prošle godine i od tada je bez poslaLIVERPOOL Kako pišu engleski mediji tijekom četvrtka, nekadašnji menadžer Chelseaja Frank Lampard najveći je kandidat za novog trenera Evertona.


Nakon niza negativnih rezultata i općenito gledano vrlo loše sezone mjesto trenera je morao napustiti Španjolac Rafael Benitez. U posljednjem ogledu, novom domaćem porazu (ovaj put protiv Aston Ville 0-1), na klupi Evertona je sjedio Duncan Fergsuon koji je privremeno rješenje i klub je u potrazi za strategom koji će biti dugotrajnija opcija.


Ovog tjedna se činilo kako je najbliže toj poziciji portugalski stručnjak Vitor Pereira, donedavni trener Fenerbahčea. No, reakcija navijača Evertona na takvu vijest je bila vrlo loša što je promijenilo i stav glavnih ljudi u klubu te je u ovom trenutku, kako pišu BBC i ostali engleski mediji, 43-godišnji Frank Lampard najveći kandidat.
Jedan od najboljih engleskih nogometaša s kraja prošlog stoljeća do sada je kao trener radio u Derby Countyju i Chelseaju kojeg je napustio prošle godine i od tada je bez posla. Navodi se i kako je Wayne Rooney, proslavljeni igrač Evertona, također u ovom trenutku debelo iza Lamparda kao opcija za trenera.


Everton trenutačno ne stoji dobro na premierligaškoj ljestvici. Nalazi se na 16. mjestu i samo je četiri boda iznad opasne zone ispadanja.