Pravda za Ajaccio

Francuski drugoligaš na sudu traži pravo na igranje kvalifikacija za viši rang: “Riječ je o sankcijskoj odluci lige”

Hina

Prije desetak dana tužbu je podnio i Amiens nezadovoljan odlukom o prekidu prvenstva zbog čega će ispasti iz Ligue 1 i završiti u nižem rangu natjecanjaPARIZ Nakon što je Francuski olimpijski odbor (CNOSF) odbio zahtjev francuskih nogometnih drugoligaša za odigravanje kvalifikacija za plasman u Ligue 1, čelnici Ajaccia zaštitu će potražiti na sudu.


Francuski drugoligaši Ajaccio, Troyes i Clermont su uputili zahtjev CNOSF-u da se održe kvalifikacije za plasman u elitni razred francuskog nogometa. No, Francuski olimpijski odbor je odbio njihov zahtjev.


Olimpijski odbor je odgovorio klubovima da se pridržavaju odluke o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.
Odlukom vodstva Francuskog nogometnog saveza vodeća momčad druge lige Lorient i drugoplasirani Lens promovirani su u viši rang natjecanja.


Ajaccio, koji je u trenutku prekida bio treći s bodom manje od drugoplasiranog Lensa, najavio je kako će zaštitu potražiti na sudu.


“Odmah ćemo podnijeti žalbu Državnom vijeću kako bismo osigurali da se poštuju naša prava i sportska jednakost”, naveo je AC Ajaccio u izjavi.


Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom – kazao je predsjednik kluba Bernard Joannin


Prije desetak dana tužbu je podnio i Amiens nezadovoljan odlukom o prekidu prvenstva zbog čega će ispasti iz Ligue 1 i završiti u nižem rangu natjecanja.


Kada je odluka donesena, Amiens je za Nimesom zaostajao svega četiri boda, a do kraja sezone ostalo je 10 utakmica.


“Smatramo da je ta odluka o prekidu prvenstva suprotna pravednosti u sportu. Riječ je o sankcijskoj odluci Lige. Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom,” kazao je predsjednik kluba Bernard Joannin.