Drugu godinu zaredom

FOTO/VIDEO Crikveničani obranili naslov prvaka Treće HNL Zapad, Amir Mašić dvama golovima potvrdio slavlje

Valentina Prokić

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Naslov prvaka, drugi zaredom, je u rukama, ali još uvijek nedostaje papir. Naime, u Crikvenici još uvijek čekaju na odobrenje licence za jedinstvenu Treću ligu, a odluka bi trebala stići 5. lipnja



CRIKVENICA – Utakmica 26. kola Treće HNL zapad: Crikvenica – Buje 2:0 (2:0). Gradski stadion. Gledatelja: 200. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 6. Pomoćnice: Petravić i Pejić (obje Zagreb). Strijelci: 1:0 Am. Mašić (13′), 2:0 Am. Mašić (22′). Žuti karton: Miličević (Buje).


CRIKVENICA: Baričević -, Burčul 6, Prpić 6, Mazzarolli 6, Antanasković 6, Bogdanić 6, Šarković 6 (od 71′ Vukajlović 6), Alilović 6,5 (od 90′ Ad. Mašić -), Butorac 6, Buršić 6 (od 77′ Imeraj -), Am. Mašić 7.


BUJE: Milanović 6, Maslić 6, Bučić 5,5 (od 56′ Prodan 5), Valenta 5,5, Peroša 5,5 (od 83′ Marčić -), Damjanić 5,5 (od 46′ Miličević 5,5), Ibrahimović 5.5 (od 71′ Bojić), Manić 5,5, Fakin 6 (od 71′ Baf 5), Šoškić 6, Stritar 6.




Nogometaši Crikvenice drugu su godinu zaredom prvaci Treće HNL zapad. Crikveničani su u odlučujućoj utakmici pobijedili Buje 2:0 i zasluženo podigli pehar prvaka koji je kapetanu Crikvenice Ivanu Butorcu uručio povjerenik lige Robi Fonović. Kada je sudac Vidulin odsvirao kraj igrači Crikvenice na centru su zapjevali svoju himnu “Crikvenice, moja ružo procvala…”, a potom su išli pozdraviti i zahvaliti se svojim najvjernijim navijačima koji su uz njih bili i u najtežim trenucima ovog proljeća kada se kriza uvukla u svlačionicu.


No, zajedništvo i snaga dali su na kraju rezultat, a slavlje će na crikveničkom stadionu potrajati do ranih jutarnjih sati. Igrači, klupska uprava, navijači i svi oni kojima je Crikvenica u srcu zasluženo slave.



 


– Nemojte me ništa pitati. Naslov je tu, i ja u ovakvim trenucima ne želim ništa govoriti. Kapetan Butorac je taj koji treba pričati – samo je kratko rekao trener Crikvenice Josip Vukelić koji je karavanu preuzeo u krizi, nakon odlaska Tomislava Lopca i uspješno ju doveo do cilja. No, skromni Vukelić je riječi i zasluge prepustio igračima i kapetanu.


Utakmicu su na najbolji način najavile mažoretkinje Grada Crikvenice kratkom točkom, a od prve minute je bilo jasno da su Buje došle odigrati čvrstu utakmicu, no nisu mogli ništa protiv raspoloženih Crikveničana koji nisu podlegli pritisku već su odigrali utakmicu hladne glave.




Samo 13. minuta se čekalo na prvu erupciju oduševljenja na crikveničkom stadionu. Brz i okretan Amir Mašić iskoristio je pogrešku gostujuće obrane i ukrao im loptu na centru, sjurio se prema golu i doveo svoju momčad u vodstvo – 1:0. Tri minute kasnije Butorac je imao priliku za povećanje vodstva, nakon ubačaja Šarkovića iz kuta, no crikvenički kapetan je glavom u padu loptu poslao pored gola. Ipak u 22. minuti Amir Mašić koristi sjajno proigravanje Alilovića i povećava vodstvo domaćina – 2:0.


Sjajan pokušaj Butorca iz okreta volejem prošao je zamalo van mreže u 31. minuti. Buje su imale opasnu priliku u 34. no Bogdanić je blokirao udarac Stritaru te je lopta otišla preko domaće mreže. Minutu kasnije na drugoj strani Antanasković je s 20-tak metara snažno pucao, lopta je očešala vanjsku stranu stative. Uslijedile su još dvije opasne domaće prilike, prvo je Šarkovićeva lopta očešala nekoga od gostjućih igrača te je odsjela na prečki, a zatim je Amir Mašić ponovno bio u u prilici matirati vratara Milanovića, no ovaj puta nije uspio.



Na poluvremenu su se već počele vaditi pripremljene majice s natpisom “Opet prvaci Treće HNL zapad 2021./22.”. Iako je ostalo još poluvrijeme za odigrati domaći su igrali kao da nije zadnja utakmica sezone. Pritiskali su goste, a iako nije bilo velikih prilika jedna je mogla donijeti Mašiću hattrick.


U 82. minuti Alilović je ušao u kazneni prostor i odlučio se na povratnu loptu koja je u ruku pogodila gostujućeg igrača Bafa, sudac Vidulin pokazao je na bijelu točku. No, Amiru Mašiću slavlje je, ali samo malo, pokvario vratar Milanović koji je sjajno obranio. I do kraja su ostale samo minute koje su protekle u nestrpljivom iščekivanju posljednjeg zvižduka kako na travnjaku, tako i na tribinama.


Naslov prvaka, drugi zaredom, je u rukama, ali još uvijek nedostaje papir. Naime, u Crikvenici još uvijek čekaju na odobrenje licence za jedinstvenu Treću ligu.


– Odluka bi trebala stići 5. lipnja, tako nam je rečeno. Ako ne dobijemo licencu, ja odlazim, podnosim ostavku na mjesto predsjednika – poručio je Marko Prpić.



Slavlje nije propustio ni crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina.


– Prezadovoljan, ponosan i idemo naprijed u jedinstvenu Treću ligu, dečki su zaslužili ligu više i nadamo se da će ju i igrati. Iskrene čestitke – poručio je gradonačelnik Rukavina.