Navijački đir

FOTO Vatreni i “zvijer” od Joška Gvardiola zagrijali hladnu Rijeku, sada se iščekuje hod do finala

Tomislav Volarić

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Dojma sam da smo trebali pobijediti Belgiju, ali svejedno ćemo ići do kraja, tko god da nam se nađe na putu - rekao je Tomislav



RIJEKA Nesvakidašnji termin Svjetskog prvenstva u Kataru osudio je na gledanje utakmica u zatvorenim prostorima, zbog čega je šetajući Korzom bilo teško zaključiti da Hrvatska igra svoju ključnu utakmicu grupne faze. Neugodan vjetar stvarao je dodatan osjet hladnoće, a stvaranju žešće navijačke atmosfere nije pridonio ni termin utakmice.


Ivan Perišić je već nakon desetak sekundi utakmice bio blizu pogotka, a rano uzbuđenje podiglo je raspoloženje te je svaki idući dobar potez, klizeći start i oduzeta lopta bila praćena pljeskom i uzdasima. Eskalaciju oduševljenja izazvao je jedanaesterac, koji je Martin Taylor dosudio u 16. minuti za Hrvatsku, no ono je brzo splasnulo nakon što je pregledom VAR snimke utvrđeno da je Dejan Lovren bio u milimetarskom zaleđu na početku akcije. Prvo poluvrijeme je na kraju završilo bez pogodaka, a dojam je bio kako je Hrvatska odigrala nešto lošije u odnosu na svoje mogućnosti.


Lukaku tragičar


– Može i bolje to, vjerujem da ćemo se više potruditi u drugom poluvremenu i na kraju odnijeti pobjedu – rekla je Kimeta, a Dorotea je dodala kako vjeruje u prolaz Hrvatske.




Na poluvremenu je ušao Romelu Lukaku, koji je veoma lako mogao postati herojem Belgije, no na kraju je postao njen tragičar.


Foto galerija: Riječani su po kafićima pratili utakmicu Hrvatske i Belgije Foto: Ana Križanec


Atmosfera u kafićima na riječkom Korzu bila je napeta, a kako se utakmica približavala kraju, Belgija je nizala šanse pred vratima Dominika Livakovića. Josip Juranović i Joško Gvardiol su uz dozu sreće zaslužni što je Hrvatska sačuvala mrežu netaknutom i time se plasirala u osminu finala.


– Uspjeli smo se nekako izvući, mogli smo i mi zabiti gol, ali mogla je i Belgija. Sretan sam što idemo dalje, nadamo se pobjedi protiv momčadi s kojom ćemo se susresti u osmini finala. Najbolji su bili Ivan Perišić i Joško Gvardiol, koji je odigrao vrhunsku utakmicu. Priželjkujem Japan jer mislim da ćemo njih lakše proći nego Španjolsku – rekao je Marul.


Nevjerojatni Joško


Navijače je posebno oduševio 20-godišnji Joško Gvardiol, kojeg su svi redom ocijenili najboljim u dvoboju s Belgijom.


– Dobro smo se držali negdje do 60. minute, tad smo fizički pali. Ostaje žal da nismo postigli pogodak u prvom poluvremenu, kasnije smo imali dosta sreće, a na kraju smo prošli dalje i to je jedino bitno. Gvardiol već treću utakmicu igra kao da iza sebe ima sto utakmica za reprezentaciju. Mislim da će se u nastavku turnira do kraja razmahati i Perišić, a tad ćemo biti još opasniji. Očekujem u osmini finala Španjolsku protiv koje će nam biti lakše nego protiv Belgije. Ići ćemo do finala – zaključio je Vedran, dok Tomislav ipak žali što Hrvatska nije uzela puni plijen.


– Bilo je to dobro, zadnji napad je trebao završiti s pogotkom i tada bi nam bilo lakše u osmini finala, a ovako ćemo vjerojatno ići na Španjolsku protiv koje će biti teško igrati. Gvardiol ne da je igrač, nego je »zvijer«, ne mogu ga dovoljno nahvaliti. Dojma sam da smo trebali pobijediti Belgiju, ali svejedno ćemo ići do kraja, tko god da nam se nađe na putu – u optimističnom duhu zaključio je Tomislav.