Slomljena srca

FOTO Tužni, ali ne i nezadovoljni! Evo kako su navijači u Rijeci doživjeli poraz od Argentine

Tomislav Volarić, Hina, Portal Novi list, Marko Dobrecović

Foto: M. GRACIN, M. LEVAK

Foto: M. GRACIN, M. LEVAK

Zaslužili smo zbog svega prikazanog barem broncu, nadam se da ćemo do nje i stići – zaključila je jedna riječka navijačica



RIJEKA – Hrvatska se nije uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva, Argentina je jednostavno bila prejaka.


U Rijeci se utakmica organizirano pratila na Trsatu te u centru grada.


Ambijent je na Trsatu bio uistinu prekrasan, no događanja na terenu su pokvarile atmosferu.




Nekim navijačima je poraz ipak pao teže, a jedan od njih je i Niko, koji je bio siguran u prolaz Hrvatske u finale.


Foto galerija: Navijači u Rijeci prate utakmicu Hrvatska - Argentina Foto: Marko Gracin, Mateo Levak


– Utakmica je bila blaga katastrofa. Očekivao sam našu pobjedu, a dobili smo nešto sasvim drugo. Argentinci su igrali prljavo, suđenje je također moglo biti bolje. Dojma sam da su naši igrači bili umorni i ispuhani, sve u svemu jedna tužna noć za Hrvatsku. Bronca je utješna nagrada, ali ne može se mjeriti s borbom za zlato – rekao je Niko, dok je Dante ipak nešto optimističnija.



– Gledajući da smo izbacili Brazil, imala sam velika očekivanja. Pogubili smo se nakon prvih dvaju golova koja smo dobili iz ničega, a u drugu ruku kada znamo da smo kao ovako mala zemlja i drugo svjetsko prvenstvo stigli ovako daleko, teško je biti nezadovoljan. Zaslužili smo zbog svega prikazanog barem broncu, nadam se da ćemo do nje i stići – zaključila je Dante.


Hrvatska se gledala na velikom video zidu na Korzu


No, ni navijanja u centru Rijeke nije izostajalo. Hrvatska reprezentacija gledala se na velikom video zidu smještenom na Trgu republike Hrvatske, ali i na adventskim kućicama na Trgu 128. Brigade HV te Trgu Riječke rezolucije, kao i u mnogim drugim ugostiteljskim objektima u Rijeci.


Crveno-bijeli dresovi i navijačke majice kratkih rukava bili su zagrnuti debelim majicama i jaknama.



– Sad nam je preostala borba za broncu. Nadam se da će u srijedu pobijediti Maroko jer mi je dosadno gledati Francuze u finalu. Neka Maroko ode do finala, a mi ćemo se u utakmici za treće mjesto osvetiti Francuzima – rekao je Maks koji je polufinalni susret pratio s prijateljima Dorijanom i Adrijanom.


Unatoč porazu, glasna riječka podrška s Korza nije izostala, a valja reći da je i nakon poraza zapaljeno nekoliko baklji i pokoja petarda. Nek’ i one podsjete da nakon gorkog poraza ne treba klonuti duhom, već pljeskom, kao i toliko puta do sada, podržati hrvatsku reprezentaciju koja u subotu ima priliku postati treća na svijetu!


Neumorno navijanje i u Zagrebu


Nakon poraza Hrvatske od Argentine, mnoštvo navijača razišlo se s Trga bana Jelačića gdje su pratili polufinalnu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, no dio ih se zadržao unatoč porazu hrvatske reprezentacije.


Foto galerija: Poraz Hrvatske u polufinalu SP-a u 9 reakcija navijača u Zagrebu Foto: Josip Mišković


Navijači su čitavu utakmicu bodrili hrvatsku reprezentaciju unatoč hladnoći i velikoj prednosti Argentine, a od drugog poluvremena su usijanu atmosferu podizali bakljama i pjesmom.


Zagrebački središnji trg, na kojem je bio postavljen veliki ekran, bio je ispunjen navijačima tijekom cijele utakmice, a dio ih je ostao i poslije zabavljati se, uz glazbu puhačkih instrumenata i skandiranje.


Iz Policijske uprave zagrebačke doznaje se da tijekom praćenja polufinalnog susreta na javnim površinama u utorak navečer nije bilo značajnijih sigurnosnih događaja, a prema dostupnim informacijama, ekipe hitne medicinske pomoći u središtu grada nisu imale intervencija.