Županijski Kup

FOTO Opatija rutinski svladala Pomorac 1921 u Kostreni i ušla u finale nakon tri godine

Denis Frančišković

Dan Lagumdžija postiže treći gol Opatije/M. GRACIN

Dan Lagumdžija postiže treći gol Opatije/M. GRACIN

Favoriti iz Liburnije su se nametnuli u energetski dosta slaboj utakmici, a na ruku su im išle i pogreške u domaćoj obrani

POMORAC 1921 – OPATIJA 2:3




KOSTRENA  Utakmica polufinala Kupa NSPGŽ-a: Pomorac 1921 – Opatija 2:3 (1:3). Stadion Žuknica. Gledatelja: 200. Sudac: Antonio Melnjak – 6,5. Pomoćnici: Balen i Perkov (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 V. Bogolin (6′), 0:2 Junuzović (32′), 1:2 Pintarić (39′), 1:3 Lagumdžija (43′), 2:3 Blečić (90′). Žuti kartoni: Lapić, Mendrila, Blečić (Pomorac 1921), Malinić, Grbac (Opatija). Crveni karton: Malinić (79′ – drugi žuti).


POMORAC 1921: Nicoletti 5,5, Brkljača 5 (od 67′ Dundović), Babić 6, Sobotinčić 5,5 (od 67′ Blečić), Žeželj 5,5 (od 83′ Šantek -), Pintarić 6, Lapić 5 (od 75′ Dorčić -), Leko 5,5, Ende 5,5, Mendrila 5 (od 67′ Blečić 6), Matković 5 (od 75′ Dundović -).


OPATIJA: Balent 5, V. Bogolin 7 (od 55′ B. Bogolin 5,5), Junuzović 6,5 (od 82′ Lazić -), Kašiković 6 (od 46′ Ajayi -, od 55′ Pejanović 6), Furijan 5,5 (67′ Kordić-Gružić 5,5), Malinić 6, Marschal 6,5, Grbac 5, Grujević 6, Lagumdžija 6,5, Kukoč 6,5.




Nogometaši Opatije, iako to konačan rezultat ne sugerira, rutinski su prošli Žuknicu i izborili finale županijskog Kupa kojeg su osvajali šest puta, posljednji put 2019. godine. Favoriti iz Liburnije su se nametnuli u energetski dosta slaboj utakmici, a na ruku su im išle i pogreške u domaćoj obrani. Griješilo se i u redovima Crno-bijelih, vratar Balent nije imao svoj dan…


Pomorci su rano uhvaćeni na “krivoj nozi”, u 6. minuti Val Bogolin probio je desnu, slabiju stranu domaćina te nakon varke udarcem iskosa s petnaestak metara pogodio suprotni kut nemoćnog Nicolettija – 0:1.


U uvodnim utakmicama Kostrenjani su imali velikih problema na svom desnom boku kojeg je lakoćom, poput šila probijao Kukoč i ubacivao pred domaća vrata. Opatija je dominirala posjedom i kominatorikom, a Pomorac se zgusnuto branio.


Ništa zanimljivo potom nije se događalo u prvih pola sata igre, da bi u završnici prvom dijela pala još tri gola. Crveni su ih dobili jako naivno, a Crno-bijeli nakon greške vratara. U 32. minuti Furijan je pucao sa 17 metara prizemno, a lopta zastala na petrecu i opatijski mlaki pokušaj pretvorila u gol-šansu. Junuzović je rutinski poentirao – 0:2.


Kostrenjani su se vratili u igru sedam minuta kasnije pa odmah brzo potonuli. U 39. minuti Ende je ubacio s lijeve strane, vratar Balent loše, kratko odbio loptu na prvoj stativi, a Pintarić je iz blizine samo gurnuo u mrežu – 1:2.



Činilo se da će gol biti dodatni impuls Pomorcima, ali Opatijci su sve vratili na odgovorajuće, mirnije postavke. Nakon kornera u 43. minuti Lagumdžija je pucao, visoku loptu pokušao je glavom zaustaviti Brkljača, ali samo ju je dodatno usmjerio prema mreži – 1:3.


Drugo poluvrijeme obilježila je rani ulazak i izlazak Ajayija, pomalo dosadan nogomet i isključenje Malinića u 79. minuti koji je opravdano zaradio drugi žuti karton. Grbac je u 58. minuti mogao dati pečat pobjedi, ali loše je primio loptu usamljen u matnoj situaciji. U 70. Pejanović je pucao, Dundović odbio loptu koju je iz samog kuta izvukao Nicoletti.


M. GRACIN


Domaćini su ojačali napad trojcem Pintarić – Mendrila – Blečić, a najviše su priprijetili u 70-im minutama. Prvo je u 73. Pintarić iz voleja iskosa pogodio vanjski dio mreže, a odmah potom u 74. minuti Lapić pucao prizemno iz dobre prigode. U 90. minuti došlo je do klasičnog “kratkog spoja” Balenta i Lazića, Blečić je projurio kraj njih s loptom u mrežu – 2:3. Bila je to samo lažna nada domaćinima, gosti su sačuvali pobjedu.