Očekivani problemi

FOTO Kantrida pod vodom, odgođena utakmica Opatije i porečkog Jadrana, na Krimeji će se igrati

Ivan Volarić

Kantrida u jutarnjim satima ovoga četvrtka

Kantrida u jutarnjim satima ovoga četvrtka

Oborinske vode su prema očekivanjima eruptirale podno legendarnih stijena



RIJEKA Velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu napravila je i dosta štete na riječkim sportskim objektima. Procurili su krovovi na nekim dvoranama, a prema očekivanjima najviše je stradao travnjak stadiona na Kantridi gdje po običaju oborinske vode, za velikih padalina, prije ulaska u more eruptiraju na površinu terena. Travnjak je oštećen na nekoliko mjesta pa nogometaši Opatije neće ovoga petka  ugostiti porečki Jadran na terenu podno legendarnih stijena. Ta utakmica Druge NL je odgođena, a još uvijek se traži pričuvni termin. Prvotno se govorilo o idućem utorku, no nitko u ovom trenutku ne može jamčiti da će se do tada stići sanirati travnjak pa je vjerojatniji neki drugi termin.


Ovoga petka svoj prvenstveni susret Prve NL igraju i nogometaši Orijenta koji će ugostiti Kustošiju. Taj ogled će se, barem kako sada stvari stoje, normalno igrati. Krimejski travnjak je namočen, ali daleko od stanja u kojem je Kantrida.


Krimeja dobro podnosi velike količine padalina




– Travnjak na Krimeji je oduvijek imao dobru drenažu, sjećam se kao igrač da je rađena prije 40-ak godina i od tada nismo imali većih problema – govori dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin, nekada vratar Crvenih.


Krimeja je povrh svega na – brijegu. Pa je odvodnja i zbog samoga položaja stadiona puno protočnija nego na Kantridi je teren u ravnini s morskom površinom i na dnu brojnih slivnih kanala na zapadnom dijelu grada.


Foto galerija: Poplava na stadionu Kantrida Foto: Sergej Drechsler