Druga NL

FOTO Jurica i Prtenjača pogodili za važne bodove i bijeg Grobničana s dna drugoligaške ljestvice

Valentina Prokić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Momčad s Mavrinaca u posljednjem jesenskom kolu konačno je prepustila posljednje dvije pozicije na ljestvici Međimurju i Zagorcu

Grobničan – Zagorec 2:0




MAVRINCI  Utakmica 15. kola SuperSport Druge NL: Grobničan – Zagorec 2:0 (1:0). Igralište: Mavrinci. Gledatelja: 100. Sutkinja: Jelena Pejković (Split). Pomoćnice: Pejić (Zagreb) i Neralić (Karlovac). Strijelci: 1:0 Jurica (17′), 2:0 Prtenjača (79′). Žuti kartoni: Bračević, Matković, Stiperski, Landripet (Zagorec).


GROBNIČAN: Curać 6,5, Mikulica 6, Aboosah 6, Prpić 6, Franković 6 (od 46′ Rupčić 6), Galešić 6, Bosančić 6 (od 55′ Golić 6), Valjan 6 (od 77′ Prtenjača 6), Jurica 6 (od 89′ Batarelo -), Ušalj 6, Pilčić 6 (od 89′ Kovačević -).


ZAGOREC: Bruči 5,5, Landripet 6, Jug 5,5, Matković 5,5, Karković 5, Vinski 5 (od 46′ Sanogo 5,5), Kovačić 5,5 (od 76′ Frinčić -), Bračević 5,5, Stiperski 5,5 (od 76′ Brčić -), Chikola 6, Smrekar 5,5.




Nogometaši Grobničana u zadnjem su jesenskom kolu uspjeli pobijediti Zagorec i pobjeći s dna ljestvice, preskočivši pritom svoje protivnike koji su zajedno s Međimurjem ostali na dnu.


Grobničan je od prve minute kroz posjed i pritisak tražio vodstvo, a nakon dvije propuštene prilike Jurice (5′) i Pilčića (8′) u 17. minuti Tin Jurica je na najbolji način iskoristio poklon gostujućeg vratara. Valjan je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, vratar Bruči bio je najviši u skoku, ali je i ispustio loptu iz ruku, a Jurica ju je pospremio u mrežu za 1:0. Gosti su mogli izjednačiti pet minuta kasnije, ali je Curać obranio udarac Smrekara. U 31. minuti Bračević je bio u situaciji jedan na jedan s domaćim vratarom Curaćem koji je izašao i kao pobjednik iz dvoboja.


Foto galerija: Druga NL: Grobničan - Zagorec 2:0 Foto: Vedran Karuza


Nastavak su bolje otvorili gosti s dvije prilike Chikole, ali Curać je zaustavio prvu, dok je u drugoj gostujući igrač bio neprecizan. Vratar Bruči zaustavio je pokušaje Pilčića i Jurice (54′) te dvije Valjanove (58′ i 64′). Nakon još jednog Pilčićevog pokušaja u 72. koji je otišao preko gola, u 79. minuti samo dvije minute nakon ulaska u igru, Prtenjača trese mrežu za toliko željenih 2:0. Precizno ubacivanje djelo je Rupčića, a vratar Bruči i Karković nisu se najbolje razumijeli što je Prtenjača iskoristio na najbolji način.