Finale županijskog Kupa

FOTO Grobničani na Kantridi stekli dodatni impuls za ključnu utakmicu, Opatijci razlog za remont

Ivan Volarić

Igrači, treneri i Uprava Grobničana s pokalom/Foto A. KRIŽANEC

Igrači, treneri i Uprava Grobničana s pokalom/Foto A. KRIŽANEC

Dečki su se uspjeli uigrati i to nas je dovelo do dobrih rezultata - kaže Danijel Jurić, dopredsjednik kluba iz Mavrinaca



 


RIJEKA Uprava Grobničana, predsjednik Damir Batarelo, dopredsjednik Danijel Jurić, sportski direktor Damir Kraljić, sjurili su se prema travnjaku iz loža Kantride nakon što je sudac Ivan Bebek označio kraj finala Kupa Primorsko-goranske županije. Igrači Grobničana poletjeli su jedni drugima u zagrljaj, a ubrzo su svi, prije nego što su dobili pobjednički pokal, odjenuli i prigodne majice. Osvajači Kupa 2023.! Potpuno zasluženo. Bleond Redžepi zabio je u 20. minuti jedini pogodak, Opatijci su u nastavku imali svoje šanse, ali vratar Dino Curać je po tko zna koji put ove sezone bio nesavladiv.


Bez kalkulacija


– Jako smo sretni i zadovoljni reakcijom momčadi u posljednje vrijeme, iako moram reći da smo mi u klubu negdje duboko u sebi sve to očekivali i vjerovali jer smo znali da imamo na raspolaganju jako dobru momčad. Na kraju krajeva, mi smo selekcionirali ove igrače. Bili smo svjesni da su to mladi igrači i da će za neke stvari biti potrebno vrijeme. Dečki su se uspjeli uigrati i sve to dovelo nas je do dobrih rezultata u posljednje vrijeme – govorio je nakon finala Danijel Jurić, dopredsjednik kluba i jedna od glavnih pokretačkih i sponzorskih snaga Grobničana, čija prva momčad je sredinom travnja upravo na Kantridi doživjela glatki prvenstveni poraz od Opatije.




U tim trenucima nad Mavrince su se nadvili sivi oblaci teške borbe za ostanak u SuperSport Drugoj ligi. Međutim, nakon tog ogleda uslijedio je – preporod. Grobničan je izgubio samo jednu utakmicu, a ostvario četiri prvenstvene pobjede, te dobio dva najveća županijska rivala u polufinalu (Orijent) i finalu Kupa (Opatija). I to u njihovom dvorištu, što svakako nije mala stvar.


Brojni navijači Grobničana, koji su na Kantridi slavili drugi uzastopni i ukupno četvrti osvojeni Kup, svjesni su da je pred momčadi Predraga Stilinovića ključna utakmica. Sutrašnja pobjeda nad Dugim Selom značit će ostanak među drugoligašima, što je primarni klupski cilj.


– Svjesni smo da je pred nama važna utakmica. Nećemo kalkulirati, idemo na pobjedu. Ako dobijemo, sigurni smo u ostanak u ligi, drugi rezultati nas ostavljaju u igri. Idemo bez kalkulacija 120 posto u utakmicu sa željom da je dobijemo – nadovezao se dopredsjednik Grobničana.


Veliko pospremanje


Raspoloženje u redovima Opatije je, prema očekivanjima, bilo potpuno oprečno. Crno-bijeli su se nadali da će osvajanje Kupa spasiti sezonu koja je očito za većinu igrača završila u onome trenutku kada je postalo jasno da su pozicije koje nose plasman u viši rang – nedostižne. Opatijci su loše otvorili finale, naivno su primili pogodak, a onda u nastavku solidno reagirali i uložili dosta truda ne bi li se vratili u utakmicu. Na kraju im je i sreća okrenula leđa. Ništa u nogometu nije slučajno, lopta je poštena. Vrati ili uzme, sve po zaslugama.


Foto galerija: Županijski kup: Grobničan - Opatija Foto: Ana Križanec


Opatijcima je ovo peti poraz u posljednjih sedam službenih utakmica. Najveći problem za trenera Zorana Bogolina bit će kako sastaviti kompetitivnu momčad za sutrašnji ligaški ispit i posljednji domaći prvenstveni susret protiv Međimurja. Dosta je ozlijeđenih igrača, a puno njih je izvan forme i pravog ritma. Srećom po Opatijce, sezona brzo završava, a onda dolazi vrijeme za veliko pospremanje u svlačionici, što je nužno želi li se iduće sezone napasti vrh ljestvice.