Prva NL

FOTO Edin Fatić odveo Orijent do pobjede nad najslabijim gostom Krimeje ove sezone

Ivan Volarić

Edin Fatić/V. KARUZA

Edin Fatić/V. KARUZA

Veznjak Orijenta postigao je pobjednički pogodak dan prije nego što će uploviti u bračnu luku

ORIJENT – KUSTOŠIJA  1:0




RIJEKA Utakmica 8. kola Prve NL: Orijent – Kustošija 1:0 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 250. Sudac: Ante Terzić (Split) 6. Strijelac: 1:0 Fatić (31′). Žuti kartoni: Ibiši (Orijent), Sunday, Gogić, Smoljo (Kustošija).


ORIJENT: Mohorović -, Braut 6, Senčar 6,5 (od 46′ Travaglia 6,5), Mulac 6,5, Fatić 7, Ibiši 5,5 (od 72′ Zrilić -), Monjac 6, Mohorovičić 6 (od 56′ Črnko 6), Putnik 6 (od 72′ Ivančić -), Dujmović 5,5 (od 46′ Dukađin 5,5), Tadejević 6,5.


KUSTOŠIJA: Jerolimov 5,5, Oreč 5,5 (od 74′ Resler -), Gogić 6, Vujnović 6, Vukadinović 5,5, Babić 5,5 (od 84′ Šaronja -), Ivanković 6, Sunday 5,5 (od 74′ Grgić -), Kozina 5,5, Smoljo 6, Klančir 5,5.




Nogometaši Orijenta nastavili su pozitivan niz rezultata i nakon domaće pobjede nad Dugopoljem, remija u Zmijavcima, upisali još jedan domaći trobod. I to je jedino po čemu će se pamtiti nesadržajna utakmica koja bi teško zadovoljila i trećeligaške nogometne standarde.


U uvodnih pola sata zabavnije je bilo promatrati dosadnu jesensku kišu nego ono što su pokazivali igrači obje momčadi. Nije bilo ni ritma, ni trke, a onda ni sadržajnog nogometa i posljedično – šansi. A onda se ipak u 31. minuti dogodilo malo nogometa. Edin Fatić dobro je pratio akciju, a Karlo Senčar mu asistencijom uručio dar za subotnje vjenčanje. Veznjak Orijenta je dočekao ubačaj na vrhu peterca i trzajem glave poslao loptu iza leđa gostujućeg vratara. Stoperi Kustošije nisu dobro reagirali, a nisu pomogle ni njihove mlake sugestije da je riječ o mogućem zaleđu. Dvije minute kasnije prvi i jedini put zaprijetili su gosti. Putnik je požrtvovno ušao u udarac Babića nekoliko metara unutar šesnaesterca. Prije odlaska na odmor još jednom se “ženik” Fatić odvažio i ušao u gostujući kazneni prostor dočekavši ubačaj. Udarac nogom iz prve u bliži kut u korner je skrenuo vratar Jerolimov.


Foto galerija: Prva NL: Orijent - Kustošija 1:0 Foto: Vedran Karuza


Nakon sat vremena utakmice kiša je počela sve jače natapati krimejski travnjak, momčadi su se s druge strane vratile u one okvire iz prvih pola sata utakmice. Doduše, Orijent je ulaskom Črnka u završnici dobio igrača koji zna što s loptom kada je dobije u noge. Problem je bio u tome što su Krimejčani vrlo teško donosili loptu na suparničku polovicu. Kao da su se zadovoljili minimalnim vodstvom. Uostalom, dovoljno govori podatak da su u nastavku uputili tek jedan opasniji udarac. U 77. minuti Monjac je iz slobodnog udarca natjerao vratara Jerolimova da izbaci loptu u korner. Srećom po domaćina gosti su se predstavili u jako skromnom izdanju. Momčad trenera Ilije Lončarevića, nekadašnjeg trenera Orijenta iz prvoligaških dana, definitivno se prometnula u najslabijeg gosta Krimeje ove sezone.



Standings provided by SofaScore