Dvostruki dobitak

FOTO Čelnik NK Krka nakon povijesne subote: “Najveća pobjeda je povratak u svoj dom”

Ivan Volarić

Krk se konačno vratio doma nakon šest i više mjeseci koliko smo radili na stadionu. I to je najveća pobjeda - rekao je dugogodišnji predsjednik kluba Denis Šikljan



RIJEKA Kada je sudac Matej Čulina iz Pridrage označio kraj utakmice između nogometaša Krka i Hrvaca, slavlje na stadionu Josip Pepi Uravić moglo je početi. I to ne bilo kakvo! Odavno se već na otoku nije tako burno proslavio jedan sportski uspjeh. Igračima, navijačima, posebno onim vatrenim pristalicama Krka koji sebe nazivaju Brigada, nije smetala ni kiša koja je ponovo počela padati. Vatromet, pjesma i poneka suza obilježili su prvu, povijesnu pobjedu Bodula na svojem stadionu pod okriljem SuperSport Druge NL.


Emocije nije mogao sakriti ni predsjednik Denis Šikljan koji je utakmicu pratio u društvu direktora Roberta Jelića, dugogodišnjeg prethodnika na mjestu predsjednika Vlade Kirinčića, Milana Žužića, dopredsjednika kluba…


Dvostruka pobjeda


– Ovo je dvostruka pobjeda Krka! Najveća pobjeda je što smo se vratili doma i što igramo pred ovako punim stadionom što donosi dodatnu energiju. Došli su na utakmicu i mladi i stari, djeca s roditeljima, cijeli omladinski pogon, naše Brigade… Krk se konačno vratio doma nakon šest i više mjeseci koliko smo radili na stadionu. I to je najveća pobjeda, dakle to što smo vratili ljudima nogomet na Krk. Sve to začinili su i naši navijači koji su ostavili srce na terenu, koji je bio loš zbog kiše koja je padala. Igrači su bili mokri do kože, ali su uspjeli ostvariti pobjedu i to je veliki dar svima s njihove strane. Krk ove polusezone ide naprijed s puno boljom energijom, trener Tkalčević je napravio dobar posao u prijelaznom roku. Konačno će se na Krku igrati pravi nogomet – govorio je emotivni predsjednik nakon utakmice i prve proljetne pobjede pristigle nakon dva uvodna remija.


Denis Šikljan / Snimio Sergej DRECHSLER

Denis Šikljan / Snimio S. DRECHSLER




Pet osvojenih bodova u tri proljetna kola sigurno su značajan podstrek glavnim klupskim ambicija – ostanku u Drugoj NL.


– Računamo da smo na putu da čvrsto ostanemo u ovoj ligi i da iduće sezone već postanemo standardni članovi tog ranga natjecanja. Sve ovo su bile porođajne muke. Jesenas nismo igrali na našem travnjaku, osim toga igrači su morali napraviti veliki otklon u glavama i biti svjesni da igraju u višoj ligi koja je puno zahtjevnija. Naša transformacija iz Treće u Drugu NL je ovom pobjedom nad Hrvacama na neki način zaokružena i sada možemo samo ići uzlaznom putanjom – nastavio je predsjednik.


Na stadionu Josip Pepi Uravić su, sukladno zahtjevima HNS-a, za igranje Druge NL uređene svlačionice. Sada ih umjesto četiri ima na raspolaganju čak sedam. Uređena je i ambulanta, te prostorija za pranje sportske opreme. Na suprotnoj strani od glavne tribine postavljena su postolja za TV kamere. Vrijedni klupski glavni tajnik Željko Dminić trudio se pokrenuti i semafor koji je valjda zbog jesenskog prisilnog odmora »zaštekao« i to baš u rubrici – golova.


Nova stranica


– Napravili smo nove svlačionice, potom popravili neke sigurnosne mjere na tribinama, zatim postavili stupove za kamere… Ima još puno posla jer infrastruktura nikada nije dovoljna. Međutim, napravili smo dovoljno da možemo igrati u ovoj ligi i da svi koji dolaze na naš stadionu budu zadovoljni s infrastrukturom – poručio je krčki gospodarstvenik na čelu kluba.


Josip Brezni, povjerenik za natjecanje, obišao je prostorije i svlačionice prije utakmice. Još jednom konstatirao da je sve uređeno kako je to HNS-ov odjel za licenciranje i zahtijevao.


Foto galerija: Druga NL: Krk - Hrvace 2:1 Foto: Sergej Drechsler


– Računali smo da će Krk odigrati nekoliko kola na Kantridi, a na kraju se to nažalost proteglo na cijelu polusezonu – govorio je Brezni prije utakmice.


Problem s radnom snagom i majstorima učinio je svoje. Umjesto dva-tri, na kraju se sve zajedno rasteglo na šest mjeseci. No, možda je ovako ispalo i slađe. Nova stranica u povijesti otočkog nogometa ispisana je početkom 2024. godine u nadi da će Krk osigurati ostanak i da će iduće sezone na stadionu Josip Pepi Uravić također igrati jedna od tri lige pod kapom HNS-a u kojoj se natječu klubovi iz cijele Hrvatske.


Tkalčević: Znamo što želimo i koji je cilj

Igor Tkalčević priznao je da je nakon slavlja igrača i navijača poteklo i nekoliko suza…


– Čestitke dečkima, posebno hvala navijačima, kojih bi sigurno bilo i više na tribinama da cijeli dan nije padala kiša. Loše smo krenuli, dobili smo gol odmah na početku, ali poslije smo bili pametni, strpljivi i organizirani. Pervan je zabio gol svojima za 1:1. Što reći nego da smo onda u nastavku u pravom trenutku odradili sve što trebamo. Kao trener sam ponosan i na to što su sve izmjene u nastavku donijele svoj doprinos na putu do konačne pobjede – govorio je Tkalčević nakon utakmice.


Ostanak uopće ne zvuči kao nemoguća misija?


– Možda zvuči izlizano, ali idemo korak po korak. Pred nama je još 12 utakmica. Imamo kvalitetnu ekipu unutar svlačionice. Bit će još uspona i padova. Znamo što želimo i koji nam je cilj. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti – dodao je Tkalčević pa pobjedu posvetio…


– Našem predsjedniku i svima koji su nam omogućili da se vratimo na naš stadion. Ovu pobjedu posvećujemo i novom članu obitelji našeg vratara Ivana Vargića – maloj Riti – poručio je trener Krka.