Talijanski kup

Fiorentina nakon velikog preokreta na penale izbacila Parmu. Gosti su imali 0-2 sve do 83. minute…

Hina

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Fiorentina će u četvrtfinalu gostovati kod pobjednika susreta u kojem se sastaju Inter i Bologna



Nakon velikog preokreta i potom boljim izvođenjem jedanaesteraca 6-3 nogometaši Fiorentine su svladali drugoligaša Parmu u osmini finala Talijanskog kupa.


Parma može žaliti jer je vodila 2-0 sve do 83. minute. Gosti su tijekom odluke, udaraca s bijele točke, realizirali samo jedan.


Unutar samo tri minute domaći sastav je primio dva teška udarca. U 21. minuti Bernabe je postigao prvi pogodak na susretu i doveo Parmu u vodstvu, a već u 23. je bilo 2-0 nakon što je precizan bio Bonny.




Sve do 83. minute Parma je vodila s 2-0, ali do kraja ipak nije sačuvala prednost. Prvo je M’Bala Nzola u 83. smanjio, dok je Sottil u 89. minuti realizirao jedanaesterac za 2-2.


Nakon produžetaka bez golova u lutriji jedanaesteraca bolji je bio domaćin koji je realizirao četiri, a gosti tek jedan čime je moglo početi slavlje u srcu Toskane.


Hrvatski nogometaš Josip Brekalo startao je u početnoj postavi za Fiorentinu, ali je zamijenjen početkom drugog dijela. Antonio Mirko Čolak za goste nije zaigrao.


Fiorentina će u četvrtfinalu gostovati kod pobjednika susreta u kojem se sastaju Inter i Bologna.


U utorak su prvi četvrtfinalisti postali igrači Lazija koji su u Rimu pobijedili Genou 1-0. Jedini pogodak dao je Guendouzi već u petoj minuti, a u četvrtfinalu bi se mogao dogoditi veliki rimski derbi jer Lazio čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Roma i Cremonese.


Ostale utakmice igraju se kasnije tijekom prosinca i siječnja iduće godine. Parovi su Napoli – Frosinone, Inter – Bologna, Milan – Cagliari, Atalanta – Sassuolo, Roma – Cremonese i Juventus – Salernitana.


Talijanski kup, osmina finala:


Fiorentina – Parma 2-2, 2-2, jedanaesterci 6-3 (Nzola 83, Sottil 89-11m / Bernabe 21, Bonny 23)


Utorak:


Lazio – Genoa 1-0 (Guendouzi 5)