Napeta situacija

Filip Uremović je jedini hrvatski igrač koji je zasada napustio Rusiju, njegov trener poručuje: “Nije Messi ili Ronaldo”

Portal Novi list

Filip Uremović i Kylian Mbappe/Foto PIXSELL

Filip Uremović i Kylian Mbappe/Foto PIXSELL

Ruski mediji nagađaju da HNS nagovara Dejana Lovrena da se ne vrati u Sankt Peterburg nakon reprezentativne akcije u Dohi



RIJEKA Filip Uremović jedini je hrvatski nogometaš koji je dosad suspendirao ugovor u ruskom prvoligašu, no do 7. travnja to imaju vremena učiniti i drugi, pišu Sportske novosti.  U ruskoj Premier ligi igraju još Dejan Lovren, Nikola Moro, Silvije Begić, Tin Jedvaj, Danijel Miškić, Mateo Barać, Zoran Nižić i Filip Mrzljak.


Kako navode SN Dejan Lovren se u Hrvatskoj oporavlja od ozljede, najavljeno je da će u ponedjeljak biti na okupljanju reprezentacije uoči susreta protiv Slovenije i Bugarske u Dohi. Ruski mediji tvrde kako ga HNS nagovara da se nakon Katara ne vrati u Sankt Peterburg, ali iz našeg Saveza stigao je demantij tih nagađanja.


Uremović je suspendirao ugovor do 30. lipnja iako ima potpisano s Rubinom iz Kazanja još dvije godine. Oglasio se njegov trener Leonid Sluckij.




– Naravno da će nam nedostajati. Radi se o igraču iz početne postave i to što smo ga izgubili utječe na cijelu ekipu. Međutim, postoji širina igračke kompozicije, imamo duplirane pozicije. U Rubinu će sigurno netko stasati za njegovu ulogu, ako to još nije. Unatoč kvalitetama koje ima, on je zamjenjiv igrač. Ne vrijedi tugovati što je Uremović otišao – nije Messi ili Ronaldo – rekao je Sluckij, a prenijele SN.