Iz portugalskog tabora

FILIP KROVINOVIĆ: Nećemo se opustiti, poštujemo Dinamo

Ivana Vaupotić

Filip Krovinović/L. STANZL/PIXSELL

Filip Krovinović/L. STANZL/PIXSELL



ZAGREB Benfica je u Zagreb stigla jučer oko podneva, i to bez trojice standardnih igrača, desnog beka Andrea Almeide, ofenzivnog veznjaka Luisa Fernandesa, poznatijeg pod nogometnim nadimkom Pizzi, i napadača Jonasa Oliveire. Kako tvrde Portugalci, njih trojica ostali su u Lisabonu kako bi se osvježili za nastavak sezone.


– Želimo nastaviti s dobrim igrama i uspješnim rezultatima. Nadamo se kvalitetnoj utakmici i pozitivnom ishodu. U prošlom kolu smo prošli Galatasaray, a sada želimo biti na istoj razini. Jasno nam je da će ovo biti drugačija utakmica. Temeljito smo analizirali igru Dinama, kako bismo što bolje shvatili na koji način funkcionira naš idući suparnik. Kvalitetno treniramo, a sada to moramo pokazati tamo gdje je najvažnije, na igralištu – rekao je Bruno Lage, trener, Benfice.


Nije na odmet podsjetiti da je prije nešto više od dva desetljeća, početkom studenog 1998. godine, Fernando Santos, tadašnji trener Porta, sa sličnim gardom stigao u Zagreb, na utakmicu Lige prvaka s klubom iz Maksimirske 128. »Modri« su tada uknjižili iznenađujuću pobjedu (3:1), a dva tjedna kasnije su savladali i Ajax u Amsterdamu.




– Svima u klubu sam rekao da Dinamo ove sezone igra lijepi nogomet i bilježi odlične rezultate. Doputovali smo ovdje s puno poštovanja prema suparniku i sigurno se nećemo opustiti. Kao i uvijek, idemo na pobjedu – poručio je Filip Krovinović, kojeg portugalski mediji najavljuju na desnoj strani vezne linije Benfice.