Riječki topnici

Filip Dangubić nastavio utrku za prvim strijelcem litvanskog prvenstva, Miro Iličić postigao prvijenac u dresu Botosanija

Ivan Volarić

Filip Dangubić i Miroslav Iličić/Foto FC Botosan/Foto FC Hegelman

Filip Dangubić i Miroslav Iličić/Foto FC Botosan/Foto FC Hegelman

Dangubić i Iličić ponikli su u omladinskom pogonu Rijeke



RIJEKA Dva riječka napadača imala su uspješan golgeterski vikend. Filip Dangubić (28) zabio je dva pogotka u pobjedi svojeg Helegmanna protiv Siauliaija u 31. kolu litvanskog prvenstva, odnosno tamošnje A Lyge. Dangubić pet kola prije kraja prvenstva na kontu ima 16 pogodaka, tri manje od prvog strijelca lige, napadača Žalgirisa Mathiasa Oywusija. Osim toga njegov Hegelmann je ostao u igri za treće mjesto koje vodi u Europu.


Miro Iličić (25) postigao je svoj prvijenac za  Botosani . Donedavni igrač slovenske Gorice prvo je izborio kazneni udarac, a onda pogodio za 2:1 protiv Arada u 10. kolu rumunjske Superlige. Obrana Botosanija, posljednje momčadi elitnog razreda rumunjskog nogometa, nije na kraju uspjela izdržati i sačuvati prvu pobjedu primivši pogodak za konačnih 2:2 u sučevoj nadoknadi vremena. Iličiću je ovo bio drugi nastup u dresu Botosanija.


Iličić i Dangubić ponikli su u omladinskom pogonu Rijeke, nastupali su za drugu momčad Bijelih, odradili pripreme s prvom ekipom, a onda krenuli svoju afirmaciju tražiti u Sloveniji i inozemstvu. Iličić je jedno vrijeme nosio dres Orijenta.