Baš sve je stalo

FIFA-a dopustila klubovima da odbiju slati igrače na pripreme reprezentacija, Dalić otkazao pripreme

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL



ZAGREB Odlukom rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza i izbornika Zlatka Dalića, hrvatska reprezentacija ovog ožujka neće imati predviđeno okupljanje.


Nakon što je zbog globalne pandemije koronavirusa otkazan predviđeni prijateljski turnir u Dohi, gdje je Hrvatska trebala odmjeriti snage sa Švicarskom i Portugalom, rukovodstvo Saveza i izbornik Dalić složili su se da ovog mjeseca neće biti okupljanja reprezentacije u predviđenom reprezentativnom terminu.


HNS je o ovoj odluci obavijestio klubove svih pozvanih reprezentativaca.




Odluka je donesena imajući u vidu aktualnu situaciju u Hrvatskoj i Europi, odnosno, globalnu pandemiju novog koronavirusa, a s ciljem zaštite zdravlja reprezentativaca. Stav je Saveza i stručnog stožera na čelu s izbornikom Dalićem kako je za reprezentativce ovoga trenutka najsigurnije boraviti u gradovima gdje borave, u karantenama ili pod drugim mjerama koje vrijede u pojedinim zemljama.


FIFA je odlučila je korigirati svoje pravilo i klubovima je dopustila da zbog pandemije koronavirusa odbiju pustiti nogometaše na utakmice reprezentacija.