Nizozemsko prvenstvo

Feyenoord osigurao naslov prvaka, stotine tisuća navijača očekuju se na velikoj proslavi u Rotterdamu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Navijači Groningena u znak protesta protiv Uprave prekinuli utakmicu s Ajaxom



ROTTERDAM  Nogometaši Feyenoorda osigurali su naslov nizozemskog prvaka nakon što su u susretu 32. kola na De Kuipu pobijedili Go Ahead Eagles sa 3-0.


Momčad iz Rotterdama sada ima 79 bodova, 11 više od PSV Eindhovena ispred kojeg su još tri utakmice.


Pobjedu Feyenoordu donijeli su Oussama Idrissi (15), Santiago Gimenez (19) i Igor Paixao (54).




Za Feyenoord je 16. naslov prvaka, pri čemu prvi nakon 2017.


Navijači koji nisu mogli na odavno rasprodani stadion, okupili su se u središtu grada na trgu Hofplein i u središnjoj ulici Coolsingel. Diljem grada postavljeni su veliki ekrani, a gradske vlasti su pozvale navijače da više ne dolaze jer na trgu nema mjesta.


Feyenoord je posljednji naslov prvaka osvojio 2017. godine kada je proslavi prisustvovalo oko 150.000 ljudi.


Očekuje se kako će i ove godine biti toliko ljudi, pa se policija i gradske vlasti već tjednima pripremaju. Zbog velikog broja navijača, video ekrani će biti postavljeni na više mjesta u centru kako bi ljudi mogli pratiti svečanu ceremoniju.


PSV Eindhoven večeras dočekuje Fortunu Sittard, no utrka za naslov je izgubljena. PSV-u ostaje borba za drugo mjesto s Ajaxom, koji je danas protiv Groningena igrao tek 12 minuta nakon čega je utakmica prekinuta zbog izgreda domaćih navijača.


Utakmica je prvi put prekinuta u devetoj minuti nakon što su domaći navijači zasuli teren crnim dimnim bombama. Pritom je jedan od navijača utrčao na travnjak s transparentom protiv klupske uprave.


Sudac Jeroen Manschot je povukao momčadi s terena, a nakon 15 minuta pauze susret je nastavljen. Međutim, nakon svega tri minute igre ponovno su bačene dimne bombe na teren, pa je sudac prekinuo susret.


Groningen je prošlog kola i matematički ostao bez izgleda za prvoligaški spas i navijači su danima najavljivali akciju protiv vodstva kluba.