Opatija vs. Dinamo

FEŠTA NA KANTRIDI Opatijci s respektom dočekuju modre favorite, ali tvrde “lopta je okrugla”

Ivan Volarić

Vanja Iveša, iskusni vratar Opatije/Foto PIXSELL

Vanja Iveša, iskusni vratar Opatije/Foto PIXSELL

Ovaj Dinamo možda ne igra lijepo i atraktivno, ali djeluje stvarno moćno. Ako im skratimo prostor, onda bi moglo biti problema. Kada bismo igrali u Opatiji, onda bih rekao bit će prava borba, imali bismo šanse kao i prije par godina. Kantrida je objektivno prednost za modre... - rekao je trener Opatije Zoran Bogolin



RIJEKA Uobičajena jutarnja kava na Zametu u kafiću kod »Sove«, kako svi koji ga bolje poznaju »tepaju« nekadašnjem napadaču Rijeke Jasminu Samardžiću, dan uoči (17.30 sati) ogleda Opatije i Dinama na Kantridi bila je posebno burna za trenera »crno-bijelih« Zorana Bogolina. Interes novinara iznenadio je uspješnog riječkog gospodarstvenika i čovjeka koji stoji iza ambicioznog opatijskog nogometnog projetka do te mjere da je za šankom zaboravio mobitel koji je skakutao od brojnih poziva predstavnika medija.


– Svi pitaju za sastav, a ja kažem: svi igrači su zdravi, međutim, pitanje je koliko su svi spremni za utakmicu kakva nas očekuje – govori trener Opatijaca. – Nešto ćemo sigurno mijenjati u rasporedu, igrat ćemo vjerojatno 3-4-3. Što se utakmice tiče, rezultat uopće nije bitan. Igramo protiv ekipe koja je na europskoj razini premoćna u fizici i duel igri. Jasno je da u tom dijelu ne možemo parirati i zato ćemo odigrati najbolje što možemo. Pa što bude! Naravno, nije zabranjen tunel ili rolica, bitno je da uživamo u nogometu. Žao mi je jedino što utakmicu može početi samo 11 igrača i još trojica mogu ući kao zamjene. Najpoštenije bi bilo da mogu mijenjati sedam, osam igrača pa da svi odigraju. Borit ćemo se do zadnje kapi krvi.


Opatijska momčad koju mnogi iduće sezone vide u Drugoj HNL u posljednje vrijeme nije u nekoj osobitoj formi.




-Jesmo li se čuvali za Dinamo? Ma ne… Pojačali smo rad na treningu, išli na osvježenje, a onda nam se dogodila utakmica s Dinamom i opet smo morali pojačati rad. Umor se nadovezao na umor. Tek od prošle srijede smo u nešto lakšem intenzitetu. Odigrali smo lošu utakmicu protiv Rovinja, ali prije toga smo odigrali odlično protiv Grobničana. Znate kako je s igračima kada idu na gostovanje kod posljednje momčadi. Misle da se sve može riješiti šetnjom, a to ne ide tako. Danas ne možeš nikoga dobiti kada nisi ozbiljan.


Ovaj Dinamo sigurno nije momčad od koje Opatijci mogu očekivati popust na planu pristupa.


– Nažalost! Ovaj Dinamo možda ne igra lijepo i atraktivno, ali djeluje stvarno moćno. Ako im skratimo prostor, onda bi moglo biti problema. Kada bismo igrali u Opatiji, onda bih rekao bit će prava borba, imali bismo šanse kao i prije par godina. Kantrida je objektivno prednost za modre… – rekao je Bogolin


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU