Liga prvaka

Ferencvaroš na putu prema skupnoj fazi Lige prvaka čeka norveški Molde

Hina

Navijači Ferencvaroša burno su kraj stadiona proslavili trijumf nad Dinamom/Foto REUTERS

Navijači Ferencvaroša burno su kraj stadiona proslavili trijumf nad Dinamom/Foto REUTERS

Molde će biti domaćin prve utakmice, a uzvrat je u Budimpešti



ZAGREB Nogometaši Ferencvaroša, koji su u 3. pretkolu izbacili zagrebački Dinamo, u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv Moldea.


Mađarski prvak je u Budimpešti pobijedio Dinamo sa 2-1, dok je norveški prvak na neutralnom terenu u Larnaci pobijedio Karabag sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio bez golova.


Norvežani su i ranije mogli do pobjede, u 102. minuti imali su kazneni udarac, ali je Shakhruddin Makhammadaliev sjajno zaustavio udarac Etzaza Hussaina. Norveški veznjak, koji je upisao i tri nastupa za zagrebački Rudeš, imao je priliku ispraviti svoju pogrešku, ali je odbijenu loptu prebacio preko gola.




Pitanje pobjednika razriješeno u šestoj seriji, a tragičar je postao Badavi Huseynov čiji je udarac obranio Andreas Linde. Za azerbajdžanski sastav do 82. minute je igrao Filip Ozobić.


Molde će biti domaćin prve utakmice, a uzvrat je u Budimpešti.


Završno kolo kvalifikacija u LP izborio je i Maccabi Tel Aviv porazivši bjeloruski Dinamo Brest sa 1-0 i sada ga očekuje ogled protiv RB Salzburga. Izraelci su domaćini prve utakmice,  a uzvrat se igra u Wals-Siezenheimu.


Pogodak odluke zabio je Dan Biton iz jedanaesterca u 50. minuti.


Ciparska Omonija je prvi put u povijesti izborila plasman u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što je u Nikoziji pobijedila Crvenu zvezdu sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Nakon 120 minuta igre bilo je 1-1.


Domaćin je poveo u 31. minuti golom Michaela Luftnera koji je iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Milana Borjana nakon ubačaja iz kornera. Jordi Gomez je iz kornera direktno pucao u gol, Borjan slabo intervenirao, a lopta se od stative odbila na glavu Luftnera.


Izjednačio je Mirko Ivanić u posljednjim trenucima prvog dijela nakon odličnog ubačaja s desne strane Bena Nabouhanea. U nastavku susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, no rezultat se više mijenjao pa je pitanje pobjednika razriješeno jedanaestercima.


Junak susreta postao je domaći vratar Brazilac Fabiano koji je obranio udarce Diega Falcinellija i Miloša Degeneka. Kod domaćina sva četiri igrača su bila sigurna, a posljednji pogodak zabio je bivši igrač zagrebačkog Dinama i Lokomotive Čeh Jan Lecjaks.


Za ulazak u Ligu prvaka Omonija će igrati protiv Olympiakosa. Prva utakmica je na rasporedu 23. rujna u Pireju, a uzvrat je sedam dana kasnije.