Trener Orijenta 1919

Fausto Budicin upozorava uoči Kustošije: Nisu izgubili sedam utakmica zaredom…

Ivan Volarić

Kristian Fućak, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Kristian Fućak, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ



RIJEKA Na Krimeji je održana presica uoči subotnjeg ogleda protiv Kustošije (15.30 sati) koja je imala očekivani uvod. 


– Umjesto da se veselimo svi zajedno velikoj pobjedi u Šibeniku pred velikim brojem navijača nažalost viša sila je bila jača i moramo svi poštivati naputke. Žao nam je  što neće biti navijača, ali i zbog toga što će izostati financijski efekti. Međutim, tako je svima… Utakmica u Šibeniku je pokazala ono što smo govorili, da nema imperativa i da je bitno da momčad samo uhvati ono što je jesenas dobro radila. Odigrali smo impresivno drugo poluvrijeme. Naravno da je bilo i malo sreće s obzirom na to da smo zabili gol u 95. minuti, ali to nije slučajno jer je momčad igrala dobro – rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919 i prepustio riječ treneru Faustu Budicinu koji nakon trijumfa na Šubićevcu ima slatkih briga.


– Svi treniraju, svi su zdravi. Imamo 20 igrača plus dva vratara koji konkuriraju za utakmicu protiv Kustošije – započeo je Budicin. – Kustošija je momčad koja je sedam utakmica u nizu bez poraza. U odnosu na prvi dio sezone i našu međusobnu utakmicu promjenili su trenera i poprimili karakteristike svojega trenera. Ekipa su koja voli duel igru, koja puno trči. Imaju dosta mladih igrača i to je jedna od onih momčadi koja se dignula u odnosu na prvi dio sezone. Doveli su pojačanja i puno bolje izgledaju nego na početku. To pokazuju i zadnja tri rezultata. Igrali su doma protiv Hajduka II 1:1 s time da su dominirali u nastavku. Dobili su Rudeš i odigrali u Osijeku 2:2 s time da su u nastavku igrali s igračem manje. Čeka nas teška utakmica, ali svaka utakmica u Drugoj HNL je teška. Razlike su minimalne i odlučuju detalji, a ti detalji su odlučili zadnju utakmicu koju smo igrali doma protiv BSK-a. Napravili smo određene pogreške koje je suparnik iskoristio. Ako želimo ostvariti bolji rezultat nego u posljednjih četiri, pet domaćinstava moramo smanjiti te pogreške. Na dobrom smo putu, igrači dosta dobro prihvaćaju analize i sugestije koje dobivaju od stručnog stožera i to je put prema boljim rezultatima – rekao je Budicin.




S obzirom na sve što je rekao trener Orijenta 1919, ali i dobru formu subotnjih gostiju, Krimejčane možda čeka i teža utakmica nego u Šibeniku prošloga vikenda.


– Kustošija je momčad koja sigurno na Krimeji neće igrati bunker. Igraju intezivan nogomet, pokušat će nas pritisnuti i dobiti duele u sredini terena, te napraviti pritisak na naš gol. Jako su dobri u skok igri. Morat ćemo pripaziti na prekide i pronaći pukotine u njihovoj igri. Imaju ih kao i svaka ekipa. Morat ćemo biti bolji od njih u tim detaljima i imati manje grešaka nego protiv BSK-a – dodao je Budicin.


Krimejčani su sjajno reagirali nakon posrtaja protiv BSK-a.


– Pribojavam li se sada suprotne reakcije? Protiv BSK-a smo dobro ušli u utakmicu, ali naša najveća mana je što volimo podcjenjivati suparnika. BSK je momčad koja dvije, tri godine igra Drugu HNL i imaju kvalitetne igrače. Mi smo bolja ekipa od njih, ali kada nas uhvati nervoza i panika i pomislimo da ćemo nešto lako napraviti onda se može dogoditi situacija iz drugoga poluvremena. Ono što trebamo naučiti je da moramo gledati sebe i primjeniti na utakmici ono što radimo na treninzima bez panike i nervoze maksimalno respektirajući suparnika i vjerujući u naše sposobonosti – poručio je trener riječkoga drugoligaša.