Službena potvrda

Fausto Budicin ostaje trener Orijenta 1919

Igor Duvnjak



Fausto Budicin ostaje i dalje trener nogometaša Orijenta 1919, službeno je potvrđeno s Krimeje. Nakon kvalifikacijskih ogleda za Prvu ligu s Istrom 1961 pojavile su se priče da se rovinjski stručnjak seli u pulskog prvoligaša, uslijedile su najave da ostaje za kormilom »crvenih«, što je potvrđeno od odgovornih u klubu.


– Prioritet nam je bio zadržati igrače koliko smo god mogli, imamo ih sada veliku većinu pod ugovorom u čemu nam je pomoglo licenciranje. Vrlo je važno što u novu sezonu ulazimo s velikom većinom igrača pod ugovorom a naravno, prioritet je bio Fausto Budicin – kaže Marinko Koljanin, direktor Orijenta 1919, nekada vratar zavidne biografije kojem su uz ostalo treneri bili nogometne veličine Joško Skoblar, Dražan Jerković, Ive Šangulin… Pun je pohvala na Budicinovu adresu. – Nisam uopće imao dileme da će on prepoznati naš projekt i da će ga nastaviti.


Tu je stekao izuzetno iskustvo pri čemu je pokazao i izuzetan talent. Uvjeren sam da je prvoligaškog potencijala, nadam se da će to napraviti s Orijentom 1919. Prioritet nam je bio zadržati Budicina radi kontinuiteta i zbog njegovih kvaliteta. Sve smo radili da se to ostvari. Imponira nam pritom što je s raznih strana bila tražena velika većina naših igrača pa i trener, to nam je kompliment, potvrda da smo radili dobru selekciju i da smo doveli sjajnog trenera. Zaista je sjajno vodio momčad i vjerujem da će ga sve ovo iskustvo dodatno ojačati te da će u dobiti i zvučnije ponude od ovih koje je sada imao. Ovo je optimalno rješenja za Orijent 1919 – kaže Koljanin.