Trener Orijenta 1919

Fausto Budicin iskren i emotivan nakon kvalifikacija za Prvu HNL: “U prvoj utakmici sam možda zakazao u psihološkoj pripremi, ali sam ponosan”

Ivan Volarić

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Ponosan sam na dečke jer imaju kvalitetu za biti bolji od Istre, a ja sam možda zakazao u psihološkoj pripremi prve utakmice. Ova uzvratna mi je otvorila oči i pokazala naše kvalitete - rekao je trener Krimejčana nakon susreta u Puli



PULA Fausto Budicin, trener Orijenta 1919, s izmiješanim osjećajima dočekao je kraj uzvratne kvalifikacijske utakmice na Aldo Drosini. Trener Krimejčana djelovao je ponosno i zadovoljno zbog dobre igre i pobjede, ali je s druge strane žalio za propuštenim šansama.


– Ovo je pobjeda koja ima okus poraza. U pripremi utakmice namjerno sam prepustio njima ulogu favorita, iako se pokazalo da imamo igrače koji mogu parirati Istri. Bit ću malo samokritičan i reći da sam u prvoj utakmici možda zakazao na planu psihološke pripreme.


Nismo imali gotovo pet mjeseci službene utakmice, a to se vidjelo posebno u uvodu utakmice na Kantridi kada smo bili previše impresionirani. Unatoč tome, mislim da su se uz adekvatnu pripremu neke pogreške mogle izbjeći. Možda sam trebao neke stvari drugačije napraviti i zbog toga mi je žao. Možda je nakon te utakmice bilo previše kritika na naš račun, treba ipak uzeti u obzir da smo 70 min igrali s igračem manje, a u zadnjih 10 minuta i s dva igrača manje jer je Šantek bio ozlijeđen.




Ponosan sam na dečke jer imaju kvalitetu za biti bolji od Istre, a samo spletom nesretnih okolnosti nismo uspjeli u dvije utakmice biti bolji od njih. Kao što sam rekao, možda sam zakazao u psihološkoj pripremi prve utakmice, a ova uzvratna mi je otvorila oči i pokazala naše kvalitete kada smo igrali 11 na 11. Zbog toga u meni ostaje veliki žal.


S obzirom da se ukidaju kvalifikacije za plasman u Prvu HNL, iduće sezone morat ćete napasti naslov prvaka Druge HNL.


– Igrači su umorni, sada ćemo iskoristiti nekoliko dana da se smirimo i da vidimo kako ćemo krenuti u prvenstvo, treba vidjeti  i kakva će biti situacija s kadrom – rekao je Budicin nakon utakmice.