Prva NL

Fausto Budicin vodit će momčad Orijent protiv Jaruna: “Ova utakmica je za nas svojevrsna lutrija”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Sigurno da je problem u tome što nisam imao puno vremena za pripremu prve utakmice, a nakon jedinog treninga ostali smo bez dvojice igrača na koje sam ozbiljno računao - rekao je novi-stari trener Krimejčana



RIJEKA  Fausto Budicin osvanuo je jučer na poslijepodnevnom treningu nogometaša Orijenta uoči susreta s Jarunom! Budicin je, sukladno najavama na jutarnjoj presici, odradio sve tehničke formalnosti i postao novi-stari trener Crvenih, koji će svoj povratnički debi imati danas od 14 sati kada će Krimejčani pred svojim navijačima dočekati Zagrepčane. Cijeli posao oko Budicinovog povratka nakon dvije godine (ne)planirano se odužio s obzirom na to da je trebalo riješiti papirologiju u trokutu Orijent – Budicin – Rijeka. Budicin će ostati zaposlenik Rijeke, no Orijent će preuzeti plaćanje dobrog dijela njegovih primanja reguliranih višegodišnjim ugovorom s Bijelima.


– Povratak na Krimeju shvaćam kao veliki izazov, uostalom, svi znaju da volim raditi. Sigurno da je problem u tome što nisam imao puno vremena za pripremu prve utakmice, a nakon jedinog treninga ostali smo bez dvojice igrača na koje sam ozbiljno računao. Vratar Mohorović je osjetio koljeno, a Travaglia je dobio udarac u mišić. Sada moramo mijenjati neke planove koje smo imali. Vidjet ćemo kako ćemo reagirati. Neke igrače znam od ranije, neke poznajem slabije, pa ću se ovaj put morati osloniti na sugestije svojih suradnika i ljudi koji su proveli duže vrijeme s ovom momčadi. Ova utakmica je zbog svega toga na neki način za nas svojevrsna lutrija, ali vjerujem da će se igrači mobilizirati i pružiti svoj maksimum. To je jedini način da pronađemo izlaz iz ove situacije – rekao je Budicin.