Novi iskorak

Evo koliko je Hajduk zaradio od najnovijeg transfera Nikole Vlašića, oglasio se i ponosni vizionar – otac Joško

P. N.

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Ovo je treći put da su Splićani zaradili od Vlašićeva transfera



SPLIT Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić novi je član engleskog premierligaša West Hama s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor. Njegov sada već bivši klub ruski prvoligaš CSKA od toga transfera dobiti će 27 milijuna eura, a uz dodatne bonuse taj se iznos može popeti do 30 milijuna eura. Hajduk bi od toga, po stavci koja regulira naknade klubovima za razvoj mladih igrača, trebao zaraditi oko 700.000 eura.


Vlašić je Hajduk napustio u ljeto 2017. godine kada je s Poljuda otišao u Everton, Taj transfer je iznosi 10,8 milijuna eura i tada je to bio najveći transfer u povijesti kluba. Shodno potpisanom ugovor između kluba i igrača Hajduk je imao zagarantirani najmanje 3 milijuna eura, a sve iznad toga iznosi dijelilo se u omjeru gdje klubu pripalo više nego igraču. Prema neslužbenim računicama Hajduk je ukupno na tom transferu zaradio sedam milijuna eura. Dio kolača Splićani su dobili i od transfera Vlašića iz Evertona u CSKA teškoga 15 milijuna eura.  Hajduk je tada pripalo 500.000 eura. Kada se sve zbroji, Hajduk je na transferima Nikole Vlašića zaradio više od 8 milijuna eura.


– Prezadovoljan sam s odlaskom Nikole u West Ham. To je još jedan iskorak u njegovoj karijeri. Prvi iskorak bio je odlazak iz Hajduka u Everton gdje nažalost nije baš naigrao. Sada je njegovom dolasku inzistirao trener Moyes, koji ga je pratio  dok je bio Evertonu, te nastavio kada je otišao u CSKA, a posebice njegove igre u reprezentaciji Hrvatske – kazao nam je Joško Vlašić-




Otkrio nam je usudili bi se kazati malu obiteljsku tajnu:


– Punih devetanest godina vodim brigu o Nikoli. Još kao malo dijete kada se igrao balunom imao sam svoju viziju, ideju razvoja njegove karijere. Vjerovao sam da može napraviti sjajnu igračku karijeru. To se dolaskom u West Ham ostvarilo, to je ono što sam priželjkivao. Sada je na njemu da se dokaže, opravda svojim igrama. Imao on još prostora i kvalitete za neki novi iskorak, ali ne treba žuriti – zaključio je Nikolin otac Joško Vlašić.