Liga prvaka

Evo kako je trener Reala objasnio “čudo u Madridu”. Guardiola razočaran

Hina

REUTERS

REUTERS

Real je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3-1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3-4 iz prve utakmice.



Sretan sam što smo u finalu, u Parizu ćemo igrati protiv još jednog velikog rivala. Bit će to fantastična utakmica za nogomet, poručio je Carlo Ancelotti  nakon što je Real Madrid izborio plasman u finale Lige prvaka gdje će igrati protiv Liverpoola.


Real je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3-1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3-4 iz prve utakmice.


City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema je iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3-1.




“Utakmica je bila blizu kraja, no uspjeli smo pronaći zadnju energiju koju smo imali. Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog rivala. Kad smo uspjeli izjednačiti, imali smo psihološku prednost u produžecima,” kazao je 62-godišnji talijanski stručnjak.


“Ne mogu reći da smo navikli na ovakav život, ali ono što se dogodilo večeras dogodilo se i protiv Chelseaja i protiv PSG-a. Ako moram reći zašto, onda je to zbog povijesti ovog kluba koja nam pomaže da nastavimo dalje kada se čini da nas više nema,” dodao je.


Pep Guardiola nije skrivao razočaranje što njegova momčad niti ove sezone neće otići do europskog trona.


“Bili smo blizu, ali na kraju nismo uspjeli doći do finala. Jednostavno je. U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno dobri, ali nismo puno patili. Nakon što smo zabili gol, bili smo bolji. Našli smo svoj tempo i igračima je bilo ugodno na terenu, ali nismo izdržali,” poručio je menadžer Manchester Cityja.


“Nogomet je nepredvidiv. Stavili su dosta igrača u kazneni prostor, a mi nismo odigrali najbolje.To je ovakva igra. Moramo to prihvatiti. Sada nam treba vremena da to obradimo i vratimo se s našim navijačima kod kuće,” dodao je Guardiola.