HNS-ov protokol

Evo kako će izgledati današnji polufinale Kupa u Koprivnici, novinarima će se mjeriti temperatura na ulazima

Hina

Fotoreporteri će se odmah po dolasku na teren morati pozicionirati iza golova, a ne, kako je do sada bila praksa, dočekati početak utakmice između domaće i gostujuće klupe za rezervne igrače



ZAGREB Za utakmice polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, kao i za ostatak nogometne sezone u Hrvatskoj, vrijedit će posebna pravila koje je donio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19 Izvršni odbor HNS-a je pravila donio poštivajući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i sukladno obaveznim uputama Radne skupine HNS za pripremu nastavka natjecanja.
Tako će utakmicu između Slaven Belupa i Lokomotive, kojom se nastavljaju nogometna natjecanja u Hrvatskoj, moći pratiti 10 novinara i četiri fotoreportera.


 


Konferencija po završetku utakmice neće se održati već će se izjave trenera i igrača moći pronaći na službenim stranicama i društvenim mrežama klubova




Na stadion Ivan Kušek – Apaš najranije se može doći 30 minuta prije početka utakmice, a ulaz bez akreditacije neće biti moguć. Prije ulaska na tribine mjerit će se tjelesna temperatura, a korištenje prostorije za novinare neće biti moguće. Konferencija po završetku utakmice neće se održati već će se izjave trenera i igrača moći pronaći na službenim stranicama i društvenim mrežama klubova.


Fotoreporteri će se odmah po dolasku na teren morati pozicionirati iza golova, a ne, kako je do sada bila praksa, dočekati početak utakmice između domaće i gostujuće klupe za rezervne igrače.


Uz teren će biti najviše šest sakupljača lopti, najviše četiri osobe uz nosila. Na utakmicama može biti imenovano i u zapisnik upisano najviše sedam zamjenskih igrača i od kojih u igru može ući najviše pet igrača. Na klupi će uz pričuvne igrače smjeti biti najviše po šest osoba. (H)


 
Tko smije na stadion


Ograđeni dio igrališta i teren za igru


Momčadi: najviše do 18 igrača. Službene osobe na klupi: najviše po 6 licenciranih osoba. Suci (4).


Sakupljači lopti: najviše 6. Osobe uz nosila: najviše 4. TV ekipa: 2 ili 4 kamermana + 2 tehnika. Fotoreporteri: 4 (iznimno + 1 HNS). Održavanje terena: 4


Glavna tribina


Delegat i kontrolor: 2. Rukovodstva klubova, domaćin: najviše 15 osoba. Rukovodstva klubova: gost, najviše 10 osoba. Službeni spiker, tehnika semafora, TV ekipa CROATEL, komentatori + lokalni radio prema dozvoli: 15.


Press loža: najviše 10 akreditiranih novinara.


HNS: najviše 10 osoba.


Doping kontrolora: 2.


Pričuvni igrači i članovi stožera: najviše 5 po klubu (obavezno na izdvojenom području na tribini).


U krugu stadiona



VAR suci i tehničar:
3. Djelatnici kluba domaćina-tehničko osoblje: do 10.


Redari-zaštitari: do 10. Vozilo hitne pomoći (ili zamjensko vozilo): 3.


TV ekipa-reportažna kola: najviše 8.