Premiership

Everton velikim preokretom osigurao premijerligaški status, dva kluba se još bore za ostanak

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Everton kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Leeds Uniteda na 18. mjestu, dok su Watford i Norwich već drugoligaši.



LIVERPOOL U odgođenom susretu 33. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je velikim preokretom pobijedio Crystal Palace sa 3-2 i kolo prije kraja  prvenstva osigurao premierligaški status.


Gosti su na poluvremenu vodili 2-0 golovima Jeana Mateta (21) i Jordana Ayewa (36), no Everton je u nastavku uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili Michael Keane (54), Richarlison (75) i Dominic Calvert-Lewin (85).


Everton kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Leeds Uniteda na 18. mjestu, dok su Watford i Norwich već drugoligaši.




Sada je jasno kako će posljednji putnik u niži rang biti Leeds United ili Burnley koji je večeras odigrao 1-1 kod Aston Ville u odgođenom susretu 18. kola. Gosti su poveli iz jedanaesterca u 45. minuti golom Ashleyja Barnesa, a izjednačio je Emiliano Buendia u 48. minuti.


Leeds i Burnley imaju po 35 bodova, no Burnely ima bitno bolju razliku pogodaka. U posljednjem kolu Leeds gostuje kod Brentforda, a Burnley će kod kuće ugostiti Newcastle United.


Večeras je bila na rasporedu i odgođena utakmica 27. kola između Chelsea i Leicester Cityja, a završilo je 1-1.


Gosti su poveli preko Jamesa Maddisona u šestoj minuti, a konačan rezultat postavio je Marcos Alonso u 34. minuti. Mateo Kovačić nije igrao za “Bluese”.


Uoči zadnjeg kola Manchester City vodi sa 90 bodova, dok Liverpool ima bod manje. U zadnjih 90 minuta Manchester City će igrati protiv Aston Ville, a Liverpool protiv Wolverhampton Wanderersa.


Ovim bodom Chelsea je potvrdio treće mjesto jer ima tri bodva više i 18 golova bolju razliku pogodaka od Tottenhama na četvrtoj poziciji.