Već peti EURO

EURO: Cristiano Ronaldo najveći rekorder, samo pogodak ga dijeli od naslova najboljeg strijelca u povijesti natjecanja

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Ronaldo na skorašnjem EP-u može postati prvi igrač koji je nastupio na čak pet EURO-a, a do sada je 17 igrača nastupilo na po četiri prvenstva među kojima je i naš Darijo Srna.ZAGREB Portugalac Cristiano Ronaldo rekorder je sa 21 odigranom utakmicom na europskim prvenstvima.


Portugalski majstor je na EURO-u debitirao 2004. u svojoj domovini, a potom je nastupio na još tri EP-a (2008, 2012, 2016). Iza Ronalda je Nijemac Bastian Schweinsteiger sa 18 nastupa, dok je Talijan Gianluigi Buffon sakupio 17 nastupa na europskim smotrama.


Iza njih sa 16 nastupa dolaze Španjolci Cesc Fabregas i Andres Iniesta, Francuz Lilian Thuram i Nizozemac Edwin van der Sar.
Ronaldo na skorašnjem EP-u može postati prvi igrač koji je nastupio na čak pet EURO-a, a do sada je 17 igrača nastupilo na po četiri prvenstva među kojima je i naš Darijo Srna.


Sjajni Portugalac je samo jedan pogodak udaljen i od naslova najboljeg strijelca u povijesti EP-a koju sada dijeli s Francuzem Michelom Platinijem, obojica su zabila po devet golova.


Od hrvatskih igrača najviše nastupa na europskim prvenstvima ima kapetan Darijo Srna koji je upisao 12 nastupa. Iza njega je Vedran Ćorluka koji je upisao 11, dok je Ivan Rakitić nastupio na deset susreta na europskim prvenstvima.