Ozljeda

Erling Braut Haaland propušta početak kvalifikacija za EURO, norveški napadač ima problema s preponama

Hina

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Haaland se ozlijedio u četvrtfinalu FA kupa protiv Burnleya zbog čega će propustiti utakmice protiv Španjolske i Gruzije



OSLO Napadač Manchester Cityja Norvežanin Haaland se ozlijedio u četvrtfinalu FA kupa protiv Burnleya zbog čega će propustiti utakmice protiv Španjolske i GruzijeErling Braut Haaland (22) propustit će početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine zbog ozljede prepone.


Haaland se ozlijedio u četvrtfinalu FA kupa protiv Burnleya zbog čega će propustiti utakmice protiv Španjolske i Gruzije.


“Nadali smo se da je ovo samo lakša ozljeda, ali nakon jučerašnjih pretraga i pregleda postalo je jasno da neće konkurirati za utakmice protiv Španjolske i Gruzije,” kazao je liječnik norveške reprezentacije Ola Sand za stranicu saveza.




Dodao je kako će Haaland oporavak nastaviti u svom klubu.


“Erlingu je teško palo kada je shvatio da se ne može boriti za reprezentaciju. Srećom, u ovoj skupini ima još dosta samopouzdanja, talenta i kohezije za osvajanje bodova u sljedećim utakmicama. Nastavljamo s radom kako bismo bili maksimalno spremni za subotu i utorak,” kazao je norveški izbornik Stale Solbakken.


Haaland je u dresu norveške vrste u 23 nastupa zabio 21 gol, dok je za City postigao 42 gola u 37 nastupa.


Norveška je u skupini A zajedno s Ciprom, Gruzijom, Škotskom i Španjolskom. Kvalifikacije otvara u subotu gostovanjem u Malagi protiv Španjolske, dok će u utorak gostovati u Gruziji.