EURO 2020.

Englezi rutinski protiv Čeha, Raheem Sterling postigao jedini pogodak u 12. minuti utakmice

Hina

Raheem Sterling/Foto REUTERS

Raheem Sterling/Foto REUTERS

"Gordi Albion" će kao pobjednik skupine u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj igraju Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska

ČEŠKA – ENGLESKA 0-1




LONDON Stadion Wembley; Sudac: Artur Soares Dias (Portugal). Strijelci: 0-1 Sterling (12). Žuti kartoni: Boril. Crveni kartoni: –


ČEŠKA: Vaclik – Coufal, Čelustka, Kalas, Boril – Holeš (od 84. Vydra), Souček – Masopust (od 64. Hlozek), Darida (od 64. Kral), Jankto (od 46. Sevčik) – Schick (od 75. Pekhart)


ENGLESKA: Pickford – Walker, Stones (od 79. Mings), Maguire, Shaw – Phillips, Rice (od 46. Henderson) – Saka (od 84. Sancho), Grealish (od 68. Bellingham), Sterling (od 67. Rashford) – Kane




U odlučujućem okršaju za prvo mjesto u skupini D, engleska nogometna reprezentacija je na stadionu Wembley pobijedila Češku sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 12. minuti.


Česima je za osvajanje prvog mjesta trebao bod, no nakon poraza su pali na treće mjesto iza Hrvatske.


“Gordi Albion” će kao pobjednik skupine u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj igraju Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska.


Za Engleze su od prve minute zaigrali Jack Grealish, Bukayo Saka i Harry Maguire. Iznenađujuće u sastavu nije bilo Phila Fodena, te očekivano Masona Mounta koji je završio u samoizolaciji nakon što je bio u kontaktu sa škotskim veznjakom Billyjem Gilmourom koji je bio pozitivan na COVID-19.


Česi su otvorili utakmicu u istom sastavu kao i protiv Hrvatske.


Već u drugoj minuti Englezi su pogodili okvir gola, a pucao je Sterling. U 11. minuti je zaprijetio Kane, a samo minutu kasnije Sterling je zabio za 1-0. Saka, Kane i Grealish su izveli lijepu akciju koju je Sterling pretvorio u pogodak.


U 26. minuti je moglo biti 2-0, no Kane nikako da pronađe put do mreže na ovom prvenstvu. Napadač Tottenhama je za reprezentaciju zabio 34 gola, no u zadnjih 11 nastupa samo dva.


U 28. minuti zaprijetili su i Česi, no Pickford je obranio Holešov udarac. Najbolju priliku u prvo dijelu Česi su imali u 35. minuti, no Souček je pucao pored gola.


U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja i Englezi su obranili prvo mjesto.