Najnoviji pritisak

Englezi misle uvesti obveznu karantenu za necijepljene nogometaše iako prolaze kroz strogi dnevni ritam testiranja!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema sadašnjim pravilima, necijepljeni elitni sportaši po povratku u Veliku Britaniju izuzeti su od 10-dnevne karantene kako bi trenirali ili se natjecali. Derogacija koja bi uskoro mogla prestati postojati - piše Daily Telegraph



LONDON  Nogometaši Premier lige koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa bit će prisiljeni preskočiti neke utakmice po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon boravka u inozemstvu,  nova je zakonska promjena koju namjerava uvesti ministarstvo nadležno za profesionalni sport.


Prema sadašnjim pravilima, necijepljeni elitni sportaši po povratku u Veliku Britaniju izuzeti su od 10-dnevne karantene kako bi trenirali ili se natjecali. Derogacija koja bi uskoro mogla prestati postojati – piše Daily Telegraph – voljom ministrice Nadine Dorries, voditeljice Odjela za kulturu, odgovornog za sport, koja više, čini se, ne želi priznati iznimke.


Ova odluka će imati očite posljedice za engleske klubove koji sudjeluju u europskim natjecanjima, koji na svoje necijepljene igrače neće moći računati u  utakmicama neposredno nakon gostovanja u inozemstvu.




“Ako želite uživati ​​u posebnom tretmanu, morate dati svoj dio za javno zdravlje i sigurnost. Budući da cjepivo nije osobna stvar, ona se također odnosi na druge”,  tvrde vladini izvori.


Regulatorna promjena predodređena je za kritiku engleskih nogometnih klubova, uvjerenih da trenutno izuzeće ne predstavlja konkretan i značajan rizik za javno zdravlje, budući da su nogometaši podvrgnuti strogom dnevnom režimu testiranja na Covid.