Pomoć tijekom pandemije

Engleski niželigaši dobit će financijsku pomoć kako bi se spasili od bankrota tijekom koronakrize

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Premier liga će isplatiti do 15 milijuna funti EFL-u, kako bi ova organizacija mogla podići kredit od 200 milijuna funti, koje će beskamatno posuditi drugoligaškim klubovima



LONDON Premier liga i Engleska nogometna liga (EFL) dogovorili su u četvrtak financijski paket pomoći engleskim niželigašima u visini od 250 milijuna funti, kako bi se spasili klubovi koji su došli na rub bankrota zbog pandemije koronavirusa.


Premier liga će isplatiti do 15 milijuna funti EFL-u, kako bi ova organizacija mogla podići kredit od 200 milijuna funti, koje će beskamatno posuditi drugoligaškim klubovima (Championship). Pozajmice će po klubu moći najviše iznositi 8,33 milijuna funti, a moraju biti vraćene do lipnja 2024.


Paket od 50 milijuna funti za klubove treće i četvrte lige (League One i League Two) bit će podijeljen na dva dijela: 30 milijuna će biti raspodijeljeno na 48 klubova kao naknada financijske štete nastale odigravanjem utakmica bez nazočnosti gledatelja u ovoj i prošloj sezoni; preostalih 20 milijuna namijenjeno je klubovima koji će trebati dodatne pozajmice, o čemu će odlučivati zajednička komisija Premier lige i EFL-a.




Klubovi koji će posegnuti za novcem iz tog fonda imat će ograničenja u tome koliko mogu trošiti na dovođenje igrača i na njihova primanja.