Ubi ih kriza...

Engleski klubovi ovoga ljeta na pojačanja potrošili više nego Španjolci, Nijemci i Francuzi – zajedno

Hina

 Najveći transfer bio je onaj Jacka Grealisha, koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za 100 milijuna funti, a odmah iza njega je transfer Romelua Lukakua za kojeg je Chelsea platio Interu 98 milijuna funti



LONDON  Engleski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na igračka pojačanja čak milijardu i 140 milijuna funti, što je više negoli su zajedno potrošili klubovi u Španjolskoj, Njemačkoj i Francuskoj, objavili su britanski mediji.


Najveći transfer bio je onaj Jacka Grealisha, koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za 100 milijuna funti, a odmah iza njega je transfer Romelua Lukakua za kojeg je Chelsea platio Interu 98 milijuna funti.


Slijede talijanski klubovi koji su potrošili 473,8 milijuna funti, a najskuplje pojačanje bio je napadač Chelseaja Tammy Abraham za kojeg je Roma platila 34 milijuna funti.




Francuski klubovi su treći na listi najvećih potrošača (428,9 milijuna funti), a najskuplji transfer bio je onaj Achrafa Hakimija, za kojeg je PSG platio Interu 60 milijuna funti. Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i Georginio Wijnaldum stigli u PSG bez odštete, kao slobodni igrači.


Slijede njemački (337,9 milijuna funti), pa španjolski klubovi (325,4 milijuna funti).  Real Madrid je pokušao iz PSG-a dovesti Kyliana Mbappea, ali je njihova ponuda od 154 milijuna funti odbijena.


S druge strane njemački klubovi su najviše zaradili na odštetama, 462,7 milijuna funti, a iza njih su francuske momčadi sa 457,3 milijuna funti zarade od odšteta.